Články provozovny U Váhy měšťanský hostinec

X
Zpět

Nově otevřené podniky (nejen) v Praze

Inspirace není nikdy dost a platí to i pro oblast gastro. Pojďte se s námi podívat na nově otevřené podniky a rovnou je zajděte otestovat. Protože otevřít si bistro, restauraci či kavárnu v dnešní době vyžaduje i trochu odvahy. A my všem odvážným tleskáme.
Článek

Pražské zahrádky volají a pivo se chladí...

Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2024. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

„Tak synku, teď se budeš starat ty,“ vyslechl si Petr Pašek, současný majitel smíchovského hostince U váhy, a tak se stará

Kolikrát jste procházeli nebo projížděli Smíchovem? A vsadím se, že jste si malého nenápadného domečku zasunutého mezi větší domy, mezi jehož hosty svého času patřily i smíchovské prostitutky, vůbec nevšimli. A je to škoda, protože tady se psala historie. A tu novodobou píšou Andělka a Petr Paškovi, za kterými jsem si vyrazila popovídat přímo k nim do Hostince U Váhy!
Článek

Jak rozproudit zábavu: Ultimátní průvodce pro každou oslavu, večírek nebo teambuilding

Jste připraveni proměnit vaši příští akci v epický zážitek, o kterém se bude mluvit ještě roky? Ať už plánujete večírek s přáteli, firemní teambuilding, oslavu narozenin, nebo dokonce svatbu, máme pro vás nálož inspirace, která zaručeně zvedne vaše hosty ze židlí. V tomto článku najdete vše od hudby, která rozproudí taneční parket, přes interaktivní hry, které spojí vaše hosty, až po dechberoucí…
Článek

Přijměte Švejkovu výzvu v hostinci U váhy

Pokud hledáte nevšední gastronomický zážitek a milujete českou literaturu, měšťanský hostinec U váhy na Smíchově má pro vás jedinečnou výzvu. Švejkova výzva vám umožní prožít slavnou scénku z díla Jaroslava Haška a vyzkoušet si, zda zvládnete vypít sedm legendárních panáků. Odvážlivci odchází s certifikátem a možná i s příběhem, který stojí za vyprávění!
Článek

Hostinec U váhy zazáří i v televizi

Příběhy, tradice a neopakovatelná atmosféra starých českých hospod ožívají v druhé řadě oblíbeného dokumentárního cyklu "Příběhy starých hospod". Mezi vybranými skvosty se objeví i historický hostinec U váhy, jehož stěny jsou plné vzpomínek a unikátních příběhů. Toto putování časem vám přinese nejenom pohled do minulosti, ale i pochopení, proč Hostinec U váhy zůstává dodnes symbolem české tradice…
Článek

Váhovice - klenot hostince U Váhy

Představujeme Váhovici, exkluzivní 18letý destilát z Hostince U Váhy, místa s unikátní atmosférou a bohatou historií. Zjistěte, proč je tento nápoj must-have pro každého gurmána a jak se stala součástí moderního gastronomického světa. 
Článek

Kde pro vás s láskou upečou vánoční cukroví a připraví štědrovečerní večeři?

Vánoce, Vánoce přicházejí... Už teď vás při představě Vánoc a pečení vánočního cukroví bolí hlava? Soutěž o to, kdo upeče nejvíc druhů, probdělé noci, zvuk plechů a o sebe cinkající vánoční tvořítka, mouka po celé kuchyni, "vůně" připáleného lineckého, všechno ulepené od marmelády. Klidný štědrý den si pamatujete už jen z dětství, kdy se o večeři a pohodovou atmosféru postarali rodiče? To ale…
Článek

Kde si v Praze vychutnat šneky

Přístup ke šnekům coby pokrmu se různí. Pro některého jsou lahůdkou, pro jiného spíše výstředností. Pokud rádi zkoušíte nové chutě a chtěli byste vyzkoušet tento vracející se trend, pak vám nabízíme vybrané možnosti, kam na šneky vyrazit. 
Článek

Kam v Praze na SVATOMARTINSKOU HUSIČKU?

Svatomartinská husa je snad nejoblíbenější podzimní gastronomický svátek v Čechách i na Moravě. Podívejte se, jaké menu si pro vás letos podniky připravily a najděte tip na podnik, kam na Svatomartinskou husu zajít. 
Článek

Grundle, ideální dobrota na zobačku k pivu i k vínu

Vítejte ve světě gastronomie, kde i nejmenší pokrmy mohou mít svůj velký příběh. Dnes se podíváme na skromné, ale významné hrdiny rybích talířů – na grundly. Tito drobní vodní obyvatelé jsou oblíbenou pochoutkou nejen na českém stole, ale najdou si své místo i v kuchyních jiných kultur. 
Článek

NEJLEPŠÍ TATARÁK - REJ TEST REDAKCE

Test redakce je nezávislý test, který má jasná pravidla a postupy. Ochutnáváme při něm vždy jedno jídlo v několika podnicích a dle přísných pravidel vybereme ten nejlepší. Každé jídlo degustujeme v několika kolech a finále TESTU REDAKCE bude porovnání všech podniků, kteří se umístily v základních kolech na 1. místě.
Článek

Proč je pátek 13. lepší než pondělí 16.?

Pátek 13. má v popkultuře špatnou reputaci, ale jsme zde, abychom vás přesvědčily, že tento den může být v mnoha ohledech lepší než pondělí 16.!
Článek

5 důvodů, proč navštívit Hostinec U Váhy

Hostinec U Váhy je nejen místem bohaté historie, ale i útulné atmosféry a výborného jídla. Pokud se rozhodnete tento hostinec navštívit, máte na co se těšit. A abychom vám to usnadnili, tady je pět důvodů, proč byste rozhodně měli zavítat do Hostince U Váhy:
Článek