Články provozovny Restaurace Obecní Dům

X
Zpět

Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

Kam v Praze na brunch

Snídaně, oběd, večeře? To už dávno neplatí. Zajděte na brunch a zpříjemněte si váš den.
Článek

Hudební večery aneb kam za živou hudbou

Máte rádi hudbu? A chcete zažít tu atmosféru naživo? Máme pro vás skvělý tip na hudební večery. Užijte si příjemný večer s živou hudbou napříč podniky.
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

Kam na byznys lunch neboli ten nejlepší pracovní oběd

Každý, kdo se pohybuje v obchodní sféře, se dříve či později setká s pojmem business lunch. Ale co to vlastně znamená? Proč je tak populární a jaký význam má v obchodním světě? V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o obchodních obědech, od definice, přes výběr správného místa, až po etiketu a doporučení nejlepších restaurací.
Článek

Kam na zvěřinové hody?

Na zvěřinových specialitách si někde můžete pochutnat sice během celého roku, ale právě teď je nejlepší čas. Kam můžete zajít na zvěřinové hody?
Článek

Novoroční zvyky u nás i ve světě.

Starý rok 2023 se pomalu blíží ke konci a všichni s napětím vyhlížíme ten nový. Bude lepší? Budeme my lepší? Podaří se nám konečně zhubnout nebo ušetřit víc peněz? Pojďme si na tento magický přerod posvítit a podívat na vše detailně. 
Článek

Kde letos oslavíte Silvestr a přivítáte nový rok?

Patříte snad k těm, kteří si stěžují na hluk petard, rachejtlí, ohňostrojů, řvoucích davů a hlasité hudby? A nebo si ten jeden den v roce chcete naplno užít a přivítat nový rok s tou parádou, která k tomu už prostě tradičně patří, i když s vámi pak sousedé týden nepromluví? Zábava s přáteli, popíjení drinků, odpočítávání před půlnocí, wow momenty při pohledu na ohňostroje různých barev, a vítání…
Článek

Kde pro vás s láskou upečou vánoční cukroví a připraví štědrovečerní večeři?

Vánoce, Vánoce přicházejí... Už teď vás při představě Vánoc a pečení vánočního cukroví bolí hlava? Soutěž o to, kdo upeče nejvíc druhů, probdělé noci, zvuk plechů a o sebe cinkající vánoční tvořítka, mouka po celé kuchyni, "vůně" připáleného lineckého, všechno ulepené od marmelády. Klidný štědrý den si pamatujete už jen z dětství, kdy se o večeři a pohodovou atmosféru postarali rodiče? To ale…
Článek

Večírek na poslední chvíli? Víme, kde mají ještě poslední volné termíny.

Vánoce se blíží a vánoční večírky jsou v plném proudu. Kde uspořádat firemní vánoční večírek bývá velké dilema. Nemáte ještě termín  a zoufáte, kde party udělat, když už je skoro všechno obsazené? Nebojte, i pro opozdilce se najde řešení. V tomto článku vám představíme  skvělé podniky, které jsou jako stvořené pro večírek plánovaný na poslední chvíli.
Článek

Vánoční tip: dárkový voucher do oblíbené restaurace či podniku

Říká se, že nejlepší dárek je zážitek. A co si budeme povídat, dnešní doba nahrává hromadění věcí, které už kolikrát ani nemáme, kam dávat. A kdo má pořád ty hmotné dárky pro rodinu nebo přátele vymýšlet. My jsme to vymysleli za vás! Přinášíme tipy na restaurace, do kterých můžete svým blízkým koupit voucher neboli poukaz, řečeno hezky česky. Uděláte radost, obdarovaný si užije úžasné jídlo a…
Článek

Kam v Praze na SVATOMARTINSKOU HUSIČKU?

Svatomartinská husa je snad nejoblíbenější podzimní gastronomický svátek v Čechách i na Moravě. Podívejte se, jaké menu si pro vás letos podniky připravily a najděte tip na podnik, kam na Svatomartinskou husu zajít. 
Článek

Novinky z Czech Mussel Weeku 2023

Czech Mussel Week už doslova ťuká na mušlové skořápky a my pro vás máme souhrn novinek z předsálí i zákulisí. Už v pondělí 25. září to všechno odstartuje a restaurace po celé republice začnou připravovat kila a kila čerstvých mořských plodů. Akce potrvá do neděle 1. října 2023.
Článek

Cestujte do Francie na talíři: Historie a speciality francouzské kuchyně

Vítejte v zemi, kde se jídlo bere jako umění a kde se dokonce říká, že francouzská kuchyně je jazykem lásky. Ano, jsme ve Francii a vy se připravte na gastrojízdu svého života (nebo alespoň tohoto ledna), plnou luxusních omáček, luxusních pečených mas a dezertů, které vás budou učit, že cukr není jen pro děti. Pojďme se společně vydat na cestu, kde se budeme bavit a bude nám chutnat, a to vše bez…
Článek

Patří do bramborového salátu mrkev?

Už je to tady! Věčné diskuze na téma bramborový salát. Čí maminka ho dělá lepší, patří do něj mrkev a uděláme novou várku na Silvestra? Zeptali jsme se za vás šéfkuchařů známých pražských podniků. 
Článek

Vánoční koncert s tříchodovým menu v Restauraci Obecní dům

Srdečně vás zveme na vánoční koncert s tříchodovým menu do Restaurace Obecní dům. Koná se ve čtvrtek 22. prosince 2022 od 18:30 hodin. Těšit se můžete na tradiční vánoční skladby a koledy v podání Metronom Quartet. 
Článek

Adventní brunch v neděli 18. 12. 2022 v Restauraci Obecní dům

Restaurace Obecní dům vás srdečně zve na adventní brunch v neděli 18. prosince 2022 Neomezená konzumace specialit šéfkuchaře Petra Řepáska a jeho týmu, neomezená konzumace piva, vína i nealkoholických nápojů, živá hudba v podání Metropol Quartet a dětský koutek. 
Článek

Na sklenku s Doc. Janem Měšťákem v Restauraci Obecní dům

Se zimním obdobím vás zve Restaurace Obecní dům na pravidelné debatní večery v se zajímavými českými osobnostmi!
Článek

Svatomartinský týden a nedělní brunch v Restauraci Obecní dům!

V týdnu od 7. – 13. listopadu 2022 si pro vás připravili v Restauraci a Pivnici Obecní dům speciální Svatomartinské menu s husími specialitami! Celý týden pak vyvrcholí Svatomartinským brunchem v nedělí 13. listopadu 2022 od 11:11 v Restauraci Obecní dům. Na co všechno se můžete pod taktovkou šéfkuchaře Petra Řepáska těšit? 
Článek

Bramborové knedlíky se švestkami a mákem podle T.G.M.

Při příležitosti oslav vzniku samostatného československého státu vás Obecní dům srdečně zve na týdenní speciální menu v restauraci a pivnici Obecního domu. Právě s nejkrásnější secesní budovou v Praze je totiž spojena řada významných státotvorných událostí roku 1918. 
Článek

Mušle zaplaví Prahu

Mušle jsou populární pokrm hlavně v Holandsku, Belgii a Francii. Cestu si ale našly i na české a moravské talíře. Důkazem je i už čtvrtý ročník festivalu Prague mussel week, do kterého se zapojilo mnoho pražských i mimopražských podníků. 
Článek

Restaurace Obecní dům představila nového šéfkuchaře

Nejkrásnější secesní restaurace v České republice má nového šéfa kuchyně. A je to chef na slovo vzatý. Petr Řepásek není žádným nováčkem. Kuchařskému řemeslu se věnuje už od roku 1989 a posledních 12 let řídil kuchyni v Malostranské besedě a pod jeho vedením se Beseda stala vyhlášeným podnikem. A proto i Restaurace Obecní dům si od nového šéfkuchaře slibují velké věci.
Článek

V Pivnici Obecního domu opět poteče pivo proudem

Každý den je důvod k oslavě. Nicméně ve středu 25. května bude opravdu co slavit. Otevírá se totiž Plzeňská pivnice v suterénu Obecního domu a všichni milovníci plzeňského piva a krásných pivnic si přijdou na své.
Článek

Rendez-vous s dějinami etikety a jedinečné 5 chodové menu

Jídlo by mělo být i zážitkem. Co ho se zážitkem spojit? Přijměte pozvání na jedinečnou akci Restaurace Obecní dům.
Článek