Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout.
Zásobte se na Velikonoce
Znáte BEERCHECKPOINT U PŘÍVOZU? Tak spojte jeho návštěvu s Velikonocemi. Budou drinky, domácí nádivka a mazanec. K tomu si můžete dát skvělé pivo z malých pivovarů, hlavně z Karlovského Pod pralesem a pozor, na Zelený čtvrtek narazí zelené pivo. Protože komu se nelení, tomu se pivo zelení.
Konkrétně se jedná o brčálově zeleného Brčálníka 11°. Tento skřítek v sobě ukrývá spoustu zelených bylin: kopřivu, mátu, šalvěj, meduňku, rozmarýn a další byliny sbírané o půlnoci za úplňku po valašských kopcích.
Dále si můžete dát drinky (GTčko z několika různých druhů ginů i toniků, Aperol spritz, espresso martini a další), kvalitní kávu od Doubleshotu nebo antipasto výběr z vitríny.
Turnovské pivnice nadělují
Dobré jídlo a kvalitní pivo dělá jaro. V restauracích turnovských pivnic si pro vás připravili speciální velikonoční menu, které nejlépe chutná s jejich vlastním řemeslným pivem z Měšťanského Pivovaru Turnov. Na menu najdete jemnou vaječnou pomazánku, hráškové cappucino, telecí rilletes, jehněčí kolínko, pečené mladé kuřátko, rolovaná telecí pečeně, pomalu tažené králičí stehno a mechový dortík.
Kdy? celé Velikonoce od 7. do 10. dubna 2023
Kde? Turnovská pivnice Brumlovka, Turnovská pivnice Vršovice, Turnovská pivnice Waltrovka
Velikonoce na osmičce
Od soboty 8.4. si rozhodně nenechte ujít velikonoční menu v útulné restauraci Rodr. Prsíčko nebo stehýnko? Obojí a nádivku navrch. Přijďte se v klidu najíst a posedět.
Mama má ráda Velikonoce
Speciální pestrobarevná nadílka od Mamy je tady. Tak svolejte přátele i rodinu a přijďte od Zeleného čtvrtka do Velikonočního pondělí do Mama Shelter Prague ochutnat všechny sváteční dobroty! Těšit se můžete na polévku z čerstvého medvědího česneku, telecí lýtko s mátovo–hráškovým pyré nebo tradiční velikonoční nádivku s kopřivou. Zakončit menu doporučujeme mrkvovým řezem s krémem chantilly a mechovým prachem. Nabídka je platná od 6. 4. 2023 do 10.4.2023, vždy od 11:30 do 22:00. Cena za polévku je 89 Kč, cena za hlavní chod je 349 Kč a cena za dezert je 129 Kč.
Nakoukněte do kamery
Jedno video vydá za tisíc slov. A pak zavítejte hned do Plzeňského Restaurantu Kamera.
1 menu, 2 jídla, 3 grácie, 4 dny hodování
Neboli přijďte na velikonoční menu do Restaurace Tři grácie od 7. do 10. dubna a dejte si drůbeží vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou a následně grilovaný králičí hřbet v pancettě s domácími bramborovými noky a krémovým listovým špenátem.
Na Záhřebské se bude také slavit
Co byste řekli na Velikonoce po italsku? V Ristorante Giardino vám to rádi a chutně splní.
Velikonoce na dvoře
Samozřejmě nemyslíme jen tak ledajaký dvůr, ale Dvůr Hoffmeister ve Velkých Číčovicích, kde jsou navíc Velikonoce speciálním svátkem. Právě na Velikonoce před deseti lety tenhle podnik otevřel. Takže se zde bude slavit dvakrát!
VELIKONOČNÍ MENU 7. – 10. 4. 2023
Předkrmy a polévky
- Jehněčí sekaná v listovém těstě, křepelčí vejce, špenátové sauté a jus 245,-
- Galantina z perličky, pažitková majonéza, chřest, ředkvičky a řeřicha 225,-
- Slepičí vývar, masové noky, kroupy, zelenina a libeček 95,-
- Křenová polévka s pikantní klobásou 105,-
Hlavní chody
- Králičí stehno, špek, rozmarýn, bylinkové špecle a omáčka demi glace 385,-
- Jehněčí kotlety, bylinkový kus-kus a mátové pesto 565,-
- Kukuřičné kuře s kopřivovou nádivkou a tymiánový jus 365,-
Dezerty a sýry
- Tvarohový koláč s kandovaným ovocem225,-
- Trhanec s brusinkami225,-
- Variace farmářských francouzských sýrů s fíkovým chlebem 365,-
Zelené pivo na Ladronce
Zelený čtvrtek znamená zelené pivo. A na Usedlosti Ladronce poteče proudem. Navic, pokud počasí dovolí, si ho můžete vychutnat na jejich zahrádce.
Staročeské Velikonoce v Dejvicích
Tradiční, tradiční a ještě jednou tradiční. Tak bude vypadat velikonoční menu ve Staročeské krčmě. Nabídka je platná od pátku 7.dubna 2023 do vyprodání. Rezervace možné již nyní na telefonu 724 333 220.
Žabák 12° na Velikonoční pondělí zdarma
Sdělení pivovaru Malý Janek z Jinec je jednoduché a lákavé. Kdo přijde na Velikonoční pondělí do pivovaru s pomlázkou dostane 0,3 l Žabáka ZDARMA!
Farmářské Velikonoce
Velikonoční novinky z farmářského trhu Kubáň jsou tady! Na Bílou sobotu 8. 4. se můžete těšit na dílničky pro děti plné radosti a kreativity. Vaše ratolesti si můžou ozdobit kraslice nebo dřevěná vajíčka a vy se k nim můžete přidat. Od 10 hodinpak zahraje báječná kapela Motovidlo. Chybět nebudou ani vaši oblíbení farmáři a prodejci, kteří vás rádi uvítají a nabídnou vám ty nejlepší produkty ze svých farem a zahrádek.
Velikonoce na plech
Velikonoce v Pubu Na Plechu budou veselé. Ve čtvrtek narází zelené pivo a zároveň odstartují Velikonoční menu. A aby to nebylo málo, v pátek vás čeká Jack Friday, neboli panák Jack Daniel’s za půlku. Akce platí i dole v Baru Na Plech, který zavírá až ve 4:00.
Velikonoce na Praze 3
Hledáte báječné velikonoční menu v příjemném prostředí na Jarově? Tak už nehledejte. Osika Restaurant je totiž víc než dobrá volba. Menu si můžete objednat od 7. do 10.4. a určitě doporučujeme si zarezervovat místo.
Sejdeme se na Kotlářce
Prožijte sváteční atmosféru v Restauraci Na Kotlářce a vychutnejte si neopakovatelnou chuť místních specialit. Jejich velikonoční menu je připraveno s ohledem na tradiční českou kuchyni, avšak s moderním zpracováním, aby vaše chuťové buňky zažily nezapomenutelný zážitek. Vyberete si?
- Hrášková s bramborovým pyré se šafránem, vařeným vejcem a sýrovými krutony 89 Kč
- Králičí hřbet marinovaný v medvědím česneku, balený ve slanině podávaný s hráškovým rizotem s ředkvičkou a omáčkou demi-glace 289 Kč
- Kukuřičné prsíčko marinované v čerstvých kopřivách s bramborovými noky s máslovou omáčkou s medvědím česnekem 289 Kč
- Trhanec s jablky, skořicí, ořechy a javorovým sirupem 99 Kč
Na jehněčí kolínko do pivovaru
Velikonoční menu v Pivovaru Kilián má samozřejmě širší nabídku než jen kolínko, ale schválně jsme ho vypíchli, protože když si ho představíte se skvělým pivem právě z pivovaru Kilián. Mňam.
Na sousto i dvě
Do žižkovské restaurace Sou100 vás nemusíme lákat. Oni si vás totiž dokážou nalákat sami: "Hody hody doprovody, nepijte teď žádné vody, pivko v Sou100 vychlazené a pochoutky vymazlené. Ochutnejte dobrůtky, z naší velikonoční nabídky."
PoHOSTIt + uVAŘit = HOSTIVAR
V Pivovaru Hostivar H1 i Hostivaru H2 jsou na Velikonoce připraveni! V nabídce už teď mají poctivý dozlatova upečený máslový mazanec s ještě máslovější vůní.Půlkilový mazanec posypaný plátky mandlí zakoupíte za 195 Kč. Zakoupit si můžete i balíček s velikonočním beránkem s vanilkovou příchutí a čokoládovým zajíčkem. Balíček mix (2x50g) za 45 Kč. Vše čerstvě upečeno v hostivarské pekárně.
Vůně Velikonoc v Aroma Quadrio
I v Aroma Quadrio přivítají jaro a Velikonoce jaksepatří, a sice speciální nabídkou. Dobrůtky si můžete dopřát 3. 4. 2023 od 11:00 do 10. 4. 22 hodin.
- Krém z medvědího česneku s mušlí sv Jakuba a řeřichovými výhony
- Grilované jehněčí karé, pečené brambory s tymiánem, mladou karotkou, jarním hráškem a smržovou omáčkou
- Mille Feuille s malinami
Místa rezervujte zde.
Zelené pivo na čepu
Pozor, pozor. Zelená je barva Velikonoc a zelené pivo v Karlíně bude. Konkrétně v Pizzerii Carllino. Konec hlášení.
Oslavte Velikonoce skoro na zámku
Restaurace Castle Residence si pro vás připravila krásné jarní menu. Začnete lahodnou špenátovou polévkou, pak se zakousnete do šťavnatého pečeného baby kuřátka s nádivkou, baby karotkou a pažitkovými bramborami a na závěr si osladíte Velikonoce krémovým cheesecakem. Cena za menu je 490 Kč. A neváhejte, kdo zaváhá, neslaví Velikonoce.
Přijďte na Velikonoce do La Bocy
Oslavy Velikonoc? To si v téhle skvělé restauraci v centru Prahy nemůžou nenechat ujít a menu si připravili krásné. Posuďte sami a přijďte od 7. do 10. dubna 2023 do Truhlářské. Menu startuje 7. dubna 2023 v 18 hodin.
- Krémová polévka z medvědího česneku, brambor, křepelčí vajíčko 105 Kč
- Pečené jehněčí koleno, bramborovo-kopřivové wafle, ragú z kořenové zeleniny a portského vína 495 Kč
- Mrkvový dort s vlašskými ořechy 145 Kč
Velikonoční nabídka Restaurace U Havlíčků
- Jarní krém z medvědího česneku, zastřené křepelčí vajíčko, uzený losos 99 Kč
- Na másle pečené filátko candáta, cuketové špagety, šalotková espuma, slaninový chips 289 Kč
- Jarní slider burger duet, jehněčí maso, sýr cheddar, tomatová salsa, guacamole dip
- Merguez klobásky, harissa mayo dip, polníček, batátové hranolky 299 Kč
- Velikonoční kremrole, pistáciová čokoláda 85 Kč
Nabídka platí od od 3. 4. 2023 do vyprodání. Ovšem pozor, od 7.4. do 10.4. 2023 bude restaurace zavřena.
Milovníci Velikonoc, Spojte se!
Pokud na Velikonoce zavítáte do Pivovaru Spojovna, můžete si vybrat z vybraných pokrmů z jarního kuřátka, králíka, telecího nebo selečího masa. To všechno budete moct zapít skvělými spojováckými pivy. Aktuálním speciálem je tradiční německé jarní pivo Milíčovský Maiák 15 Bock.
Velikonoční masové dobroty v hlavní roli
Veganské menu byste v BEJKBUU KANTYNA BAR A ŘEZNICTVÍ a BAR-B-Q RESTAURACE BY BEJK BUU asi nečekali. A tyhle dva parádní podniky pro masožravce vás rozhodně nezklamou ani na Velikonoce. Přijďte se pořádně nadlábnout šťavnatým masíčkem, jaro je tady a jarní velikonoční menu by Bejk Buu startuje v obou provozovnách 7. dubna 2023.
- 0,4l Krém z medvědího česneku a vypečená pancetta, krutony 89,-
- 150g Domácí vaječná tlačenka, ředkvičkový salát, domácí houstička 159,-
- 300g Roláda z králičího stehna, batáto-celerové puree, velikonoční nádivka, omáčka z medvědího česneku 262,-
- 400g Jehněčí kolínko na rozmarýnu a kořenové zelenině, bramborová kaše se špenátem, omáčka z červeného vína a rozmarýnu 399,-
Menu, kde zelená hraje prim
Protože co je zelené, to je zdravé a co je z The Farm Letná, to je delikátní. A pokud počasí dovolí, můžete si tohle báječné velikonoční menu dopřát i venku.
- polévka: Jarní polévka z medvědího česneku 87,-
- předkrm: Velikonoční nádivkový muffin s křenovou červenou řepou 157,-
- hlavní chod: Supreme z kukuřičného kuřátka plněné prosciuttem na kopřivovém risottu 377,-
Jaro na talíři v Restu
Čerstvost, jasné barvy a mladé masíčko jsou jasné signály pro nadcházející jaro. A velikonoční menu v Restu se opravdu povedlo. Přesvědčte se sami:
- Polévka: Krém z mladého hrášku se smaženým žloutkem a zakysanou smetanou 75,-
- Předkrm: Vejce 63°C se špenátem a uzeným tvarohem, mladým špenátem a chlebovým crumblem 165,-
- Hlavní jídla:
- Pečené baby kuřátko s bylinkami s opečenou nádivkou s kopřivami a omáčkou z medvědího česneku 425,-
- Konfitovaný a lisovaný selečí bok s hráškovým pyré a pečenými grenaillemi se silnou šťávou 385,-
- Risotto z tarhoni a hrášku s vejcem 63°C a parmazánovou sušenkou 295,-
- Jehněčí kýta na bylinkách se smetanovým špenátem s rajčatovým concasé a krupicovými noky 425,-
Hotel Duo zve na velikonoční menu
Šťavnatá mladá kukuřička, pažitka, kuřátko, zelený hrášek anebo "mech". Znáte jarnější suroviny pro tvorbu velikonočního menu? Takhle totiž chutná jaro. Restaurace Food&Mood, která se nachází v Hotelu Duo, si pro vás připravil následující nabídku:
- Krémová kukuřičná polévka s pažitkovým olejem
- Kuřecí supreme, polenta, pyré ze zeleného hrášku, smažené křepelčí vejce a kuřecí šťáva
- Mechový dort s omáčkou z lesního ovoce
Kdy? 4. - 10. 4. 2023
Kde? Hotel Duo
Cena: 720 Kč na osobu
4 minuty za cenu 3 minut
Tradice jsou fajn, ale co zkusit něco neokoukaného. Přijďte si užít pořádný velikonoční fičák. Akce v létacím tunelu Hurricane Factory na 4 minuty za cenu tří platí od 3. do 10. dubna 2023.
Oslavte svátky jara v areálu Panského Dvora Počernicích
Oslavy mají v Počernicích rádi a vždy si připraví parádní sezónní menu. Ať už si vyberete Pizza & pasta restaurant Al Mulino, Počernický pivovar nebo restauraci Léta Páně, nešlápnete vedle. Jednotlivá velikonoční meníčka si vychutnáte od 7. do 10. 4. 2023.
Secesní Velikonoce v centru Prahy
Na nedělní velikonoční brunch vás zve Restaurace Obecní dům. Přijďte si pochutnat do krásného prostředí. Vouchery zakoupíte zde.
Pochutnáte si na:
Předkrmy
- Carpaccio „Red White Flap” sýr Gran Moravia, šťáva ze zelených oliv s chilli
- Telecí řízečky, pečená bio vejce se šunkou, bramborový salát
- Terina z uzeného lososa a sýru Cottage
- Lehký salát z tygřích krevet s topinkami z bílého chleba
- Konfitovaná prsa z mladých kachen s polním salátem a lanýžovou majonézou
Saláty
- Barevná rajčata, čekanka a rukola se scamorzou, olivový kaviár, vinaigrette ze starého octa
- Sortiment čerstvé zeleniny a listových salátů, sýr Feta, dijonská omáčka
Polévka
- Krém z mladého špenátu s medvědím česnekem, krutóny a olivovým olejem
Teplé pohoštění
- Konfitovaný bok z bylinkového vepříka „Duroc”, tradiční nádivka s kopřivami a uzeným masem
- Na másle pečená roláda z kukuřičného kuřátka s jarními houbami, bavorské špecle
- Roláda z králičího hřbetu pečené na hořčici a tymiánu, bramborové placky
- V celku grilovaná jehněčí kýta se špenátovými listy, bramborové šišky se strouhankou
Dezerty a sýry
- Sortiment italských a francouzských sýrů s čerstvými fíky a rybízem
- Mazanec
- Beránek
- Cross buns
- Mrkvový dortík s tvarohovým krémem
- Biskupský chlebíček, pipeta s rumem
- Jidáše
- Čerstvé krájené ovoce
Zásobte se na Velikonoce
Velikonoce jsou za rohem a v Restauraci Obecní dům si letos připravili take away nabídku plnou dobrot. Objednávejte do 31.3. na emailové adrese eliska.kocourkova@vysehrad2000.cz nebo na tel. čísle 775 431 022. Pouze osobní vyzvednutí ve Výčepu Obecní dům (ulice U Obecního domu) nebo po předchozí domluvě v Areálu Botanika, Horní Bezděkov.
Velikonoční pondělí ve znamení folkloru a vynikající večeře
Jak nejlépe zahájit jarní veselí? Přijďte si pochutnat na čtyřchodovém menu do Folklore Garden. Kulinářský zážitek perfektně doplní náš folklorní program v podání muzikantů a tanečníků v krásných krojích. Cena je 900 Kč/os. a zahrnuje:
- 2,5h folklorní show
- neomezenou konzumaci lokálního piva, moravského vína a nealkoholických nápojů
- vynikající 4-chodovou večeři (domácí pomazánka s chlebem, bramborová polévka s houbami, pečené kuřecí stehno s tradiční nádivkou)
- sladkou tečkou bude mazanec se šlehačkou a káva
Rezervace je nutná, vytvořte si ji prosím předem prostřednictvím emailu info@folkloregarden.cz nebo telefonu +420 724 334 340.
Jaro v Kolkovnách
Kolkovny Restaurants: Kolkovna Budějovická, Kolkovna Olympia, Kolkovna Dock, Kolkovna Argentinská, Kolkovna Celnice, Kolkovna v Kolkovně
Velikonoce jsou také o vítání jara. Přivítejte ho spolu s Kolkovnami. Šéfkuchař Josef Topol s kolegy pro vás připravili jedinečné jarní menu.
JARNÍ MENU
- Chřestový krém – se zastřeným vejcem
- Salát ze špenátu a ředkviček s marinovanou králičí svíčkovou na bylinkách a medovým dresinkem
- Telecí tataráček s hořčičným semínkem, kapary, lanýžovou majonézou a opečenou bruschettou
- Rebarborový koláček s karamelem a mascarpone
Velikonoce v Restauraci Chateau Ctěnice
Přijďte oslavit jaro zámeckým velikonočním menu, které pro vás sestavil šéfkuchař Denis Wágner. Speciální menu se podává pouze od 3. do 10. dubna 2023.
- Králičí terinka, rebarbora, pošírovaná hruška a mandle, brioška 345 Kč
- Krém z medvědího česneku s raviolou a kerblíkovým olejem 110 Kč
- Pečená jehněčí plec na rozmarýnu s medvědím česnekem a farmářské brambory 359 Kč
- Králičí stehýnko pečené sous vide na zelenině s jarní nádivkou, pastinákovo kartotkové pyré 345 Kč
- Krémové rizoto se sýrem pecorino a kopřivami s králičím hřbetem 345 Kč
- Čokoládový malinový koláč 148 Kč
Velikonoce v restauraci Old Armoury Prague
Velikonoce jsou jedny z největších svátků v roce. V restauraci Old Armory Prague na pražské Kampě, která se specializuje na českou kuchyni, je oslaví svěžím jarním menu obsahující tradiční velikonoční speciality. Speciální menu sestavil šéfkuchař Tomáš Klusáček z jarních surovin, jako na příklad mladé kopřivy, medvědí česnek, králík, kuře a nemohou chybět ani vejce. Menu se bude podávat od 2. do 10. dubna 2023. Rezervace na telefonním čísle: + 420 770 198 188.
Restaurace a penzion Pod Lipami Metylovice
Restaurace je moderním útulným místem ideálním, jak pro romantickou večeři, tak pro posezení s přáteli, firemní večírek, oslavu narozenin, svatbu či Velikonoce. Restaurace oplývá bohatou zkušeností pramenící z více než 30 leté tradice fungování. Kromě speciálního velikonočního menu si můžete něco hezkého vyrobit ve velikonočních dílničkách.
Bezplatná degustace archivnich vin - Velikonoce 2023
Kdy a kde?
od 5. do 14. dubna 2023 Národní banka vín
Kde se slavilo loni?
Velikonoce v pizzerii
Velikonoce se slaví prostě všude. I La Trattoria Turbanti si pro všechny své hosty připravila velikonoční menu. Co byste řekli na baby kuřátko s kopřivovou nádivkou a pažitkovým bramborem se sladkou tečkou v podání vanilkového fondantu s čokoládovou zmrzlinou?
Tak se zastavte na Velikonoční neděli nebo pondělí. Už se na vás těší!
Kam pro zelené, nebo Velikonoční pivo?
Každoročně se pivovary předhánějí, kdo uvaří lepší, chutnější, bez barviv zelené pivo a letos tomu není jinak. Kam pro něj?
I Letos uvařili v Pivovaru Moucha v Bráníku Zelenou Mouchu. Na čepu je už od 1. dubna, protože prý nemohli vydržet. Tak si na ni zaleťte.
Už podruhé spatří světlo světa také velikonoční ležák 12 proutníků z dílny Kbelského pivovaru. Letos poprvé si ho ale budete moct vychutnat přímo z čepu bez nutnosti odběru přes okýnko. (Ale bude samozřejmě k dispozici i v petkách nebo sudech.) A že je o co stát. Polotmavý a za studena chmelený. 12 proutníků startuje ve středu 13.4., tak si ho nenechte ujít.
Zelené pivo si můžete dát i v restauraci Baluka. Ale zkrátka nepřijdou ani milovníci jarních delikates. Prohlédněte si jejich menu.
Ovšem Velikonoční pivo nemusí být jen zelené. Protože Velikonoce umí být pěkně barevné stejně jako košík nabarvených vajíček. Pivovaru Stern z Brna šel na velikonoční pivo právě zaječí cestou. Seznamte se s jejich červeným králíčkem Red Bunnym, který není nic menšího než poctivá za studena chmelená rubínová IPA. Barva je dílem sladu, nikoliv dílem barviv. Tak hop na ni!
Dalším zajímavým pivem, které jsme v široké nabídce speciálů našli, je lehký ejl z pivovaru Rudohor Sovereign 11° Session ALE. Pivo sice zelené není, ale etiketa ano a Rudohorci jej prezentují jako jarní pivo.
Zeleným pivem se můžete osvěžit i U čtyř bernardýnů na Praze 4. Kromě toho si připravili celé velikonoční menu, které si můžete vychutnat od 14. do 18. dubna.
Velikonoce v Altánu
Jehněčí a chřest, to je klasika, která nikdy nezklame. A právě na těchto surovinách postavily své velikonoční menu Altány Kampa. Přijďte Velikonoce oslavit jak se sluší a patří.
- Předkrm: Bílý a zelený chřest s mušlemi sv. Jakuba a holandskou omáčkou 325,-
- Polévka: Chřestový krém podmáslí, vejce sous-vide, zelený a bílý chřest, pražská šunka, estragonový olej 145,-
- Hlavní chod: Placka z modré kukuřice s trhaným jehněčím masem, pyré ze špenátu a medvědího česneku, ředkvičky, bramborová sláma 425,-
Zelené Velikonoce v Mikropivovaru
V Malešickém mikropivovaru si můžete velikonoční dobroty vychutnat od 14. do 18. dubna. A protože jsme v pivovaru, nebudou na čepu chybět po celé Velikonoce ani zelená piva.
Menu:
- Jarní zeleninová polévka s kopřivovým svítkem 59 Kč
- Masový vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky 59 Kč
- Telecí guláš se zeleným žemlovým knedlíkem 199 Kč
- 1/2 jarního kukuřičného kuřátka s nádivkou, bramborová kaše 179 Kč
- Pečené králičí stehno na smetaně s houskovým knedlíkem 189 Kč
- Pečené krůtí maso v La Caja China Boxu, velikonoční nádivka, salátek 199 Kč (od soboty)
- Velikonoční mazáneček s čokoládovou omáčkou 69 Kč
Co si připravil Červený Jelen?
Bohaté Velikonoční menu si připravil také Červený Jelen v centru Prahy. Od 11. do 18. dubna budete moci ochutnat nejrůznější velikonoční speciality, jakými jsou třeba telecí brzlík nebo selečí ramínko. Tradičně také připravují beránky, mazance nebo oblíbený velikonoční vaječňák, které můžete už teď zakoupit na jejich e-shopu.
Milovníci Velikonoc, spojte se!
A zajděte do Spojovny. Tam jsou totiž kompletně připraveni. V průběhu velikonočního víkendu se bude podívat jarní špenátový krém, kuřátko s nádivkou, pečené králičí stehno a telecí ragů s jarní zeleninou. A na spláchnutí uvařili v Pivovaru Spojovna velikonoční speciál: Vršovický Víťák. Jedná se o American Wheat Ale, neboli "americká pšenice". Chutná lehce a příjemně a pije se ještě příjemněji. Tak si přijďte užít skvělé jídlo i jarní speciál na čepu i v petce na doma.
Folklorní show s velikonočním menu
Velikonoce jsou významným svátkem i folklórního kalendáře. Ve Folklore garden na Praze 5 se proto rozhodli spojit čtyřchodové menu se skvělou show v podání muzikantů a tanečníků v krásných krojích.
Menu:
- domácí pomazánka s chlebem
- bramborová polévka s houbami
- pečené kuřecí stehno s tradiční nádivkou
- mazanec se šlehačkou a káva
Místa si rezervujte předem prostřednictvím e-mailu nebo telefonu +420 724 334 340.
Kde se stánky netrhnou
Chystáte se na velikonoční trhy. Navštivte třeba ty na Staroměstském náměstí, které jsou vůbec největší v Česku. Dočkáte se tradičních zvyků a řemesel, přičichnete k tradiční lidové zábavě a ochutnáte skvělé jídlo. Za nás doporučuje stánek Czech Burger. Dejte si jejich skvělý kachní knedlo burger a když řeknete heslo "velikonoční Rej", dostanete ho s 10% slevou. A abyste ho měli čím spláchnout, doporučujeme Espresso Tonic ze stánku Coffee and Hot Chocolate. Skvěle osvěží a zároveň nakopne. A i tady platí stejné heslo a stejná sleva. A když budete mít štěstí, připraví vám ho osobně Richard z G_E_K_cateringu a Lodi Arwen.
Velikonoce na krásné vyhlídce
Baby kuřátko, jehněčí kolínko a vajíčkový salát - to jsou velikonoce Na krásné vyhlídce na Praze 8. Velikonoční dobroty si navíc můžete vychutnat i na zahrádce plné zeleně nebo na venkovní zastřešené terase.
Oslavy Velikonoc u Vltavy
Do Bistra Dvorce přiletí nejen Zelená Moucha, čímž myslíme samozřejmě pivo pivovaru Moucha, ale také kuřátko v podobě rolády s nádivkou. A na své si přijdou i milovníci pečených králičích stehen. Tak se zastavte od 11. do 15. dubna na adrese Jeremenkova 7.
Velikonoční polévka, hlavní jídlo a dezert
Nechcete vybírat a raději byste si dali kompletní vyladěné velikonoční menu? Zkuste Hotel Duo, kde si na své přijdou děti i dospělí.
Cena menu pro dospělé je 620 Kč:
- Zeleninová polévka dle tradičního receptu
- Pomalu pečená vepřová panenka, brambory Hasselback, mrkvové pyré, zelený hrášek a pepřová omáčka
- Teplý rebarborovo-jahodový dort s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou
Dětské menu za 480 Kč:
- Zeleninová polévka dle tradičního receptu
- Vepřová panenka, štouchané brambory a zelený hrášek
- Zmrzlina, sušenky a duhový posyp
Mejdlo s Jelenem
Každé velikonoční hody je potřeba pořádně zapít a vytancovat. V Music Baru La Fuente v pražských Dejvicích to rozbalí DJ Míla Jelínek, ale "jelínek" se bude taky hezky tematicky nalívat.
Pomlázky, dobroty i malování na obličej
Velikonoce oslaví i ve Vinice café&bistro v Modřanech. Konkrétně v sobotu 16.4.2022 si pro vás připravili velikonoční dobroty i zábavný program pro děti. Přijďte si žít Bílou sobotu v krásném prostředí Vinice café&bistro.
Ahoj, jaro!
Jaro se rozhodli přivítat taky na "Národce" v Café Louvre a vy ho můžete přivítat taky, každý den od 15 hodin. Jejich nové menu se hezky zelená medvědím česnekem a jaro z něj doslova čiší.
- Vaječná pomazánka s medvědím česnekem na toustovaném pohankovém chlebu, rajčatový salátek s lehkou majonézou
- Velká krémová polévka s medvědím česnekem, restované brambory s vejci, máslové krutóny
- Slaný francouzský koláč s medvědím česnekem na výhoncích mladých salátů s ibiškovým glazé, citrónový créme fraîche
- Rolovaná vepřová panenka s pražskou šunkou na jehle, pečené brambory, smetanový krém s medvědím česnekem
- Grilovaná kuřecí prsíčka v úpravě sous-vide, orientální hořčicový krém, bramborové pyré s medvědím česnekem, karotkový chips
- Domácí bramborové noky s pestem z medvědího česneku ve smetanové omáčce s kousky grilovaného candáta
Velikonoce ve španělsko-argentinském duchu
I (nejen) tapas bar La Boca se na velikonoční svátky náležitě připravil. Těšit se na můžete na polévku z medvědího česneku s ricottovými knedlíčky, grilovanou telecí květovou špičku,houbové ragů z hlívy ústřičné a máslovo-vinnou redukci, jehněčí kýtu sous vide s bramborovo-kopřivovými vaflemi a meruňkovým sosem a mrkvový dort s vlašskými ořechy a creme fraiche.
Velký výlet na Velký pátek
Zážitkový vlak si pro vás připravil skvělý výlet spojený s návštěvou pivovaru a degustací. Užijte si Velký pátek ve velkém. Jízdenka zahrnuje kromě cesty vlakem i vstupenku do pivovaru s degustací, svačinou a nějakou tu zábavu ve vlaku. Detailní trasu i program se dočtete zde. Jízdenky zakoupíte na webu.
Velikonoční dozvuky
Nestihli jste velikonoční dobroty před Velikonocemi? Tak utíkejte do Divadelní kavárny Studia Dva. V týdnu od Velikonočního pondělí 18.4. do 24.4. budou mít v menu jehněčí kýtu na rozmarýnu a česneku se smetanovým špenátem a velikonoční kopřivovou nádivkou. V úterý 19.4. můžete navíc ochutnat i velikonoční polévku Šmigrustovku.
A krásné Velikonoce všem!