Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

Kde pro vás s láskou upečou vánoční cukroví a připraví štědrovečerní večeři?

Vánoce, Vánoce přicházejí... Už teď vás při představě Vánoc a pečení vánočního cukroví bolí hlava? Soutěž o to, kdo upeče nejvíc druhů, probdělé noci, zvuk plechů a o sebe cinkající vánoční tvořítka, mouka po celé kuchyni, "vůně" připáleného lineckého, všechno ulepené od marmelády. Klidný štědrý den si pamatujete už jen z dětství, kdy se o večeři a pohodovou atmosféru postarali rodiče? To ale…
Článek

Kam v Praze na SVATOMARTINSKOU HUSIČKU?

Svatomartinská husa je snad nejoblíbenější podzimní gastronomický svátek v Čechách i na Moravě. Podívejte se, jaké menu si pro vás letos podniky připravily a najděte tip na podnik, kam na Svatomartinskou husu zajít. 
Článek

Tatarák a jeho příběh

Víte, odkud se vzal název “tatarák” neboli tatarský biftek”? Většina tento pokrm, který má své nadšence i zapřisáhlé odpůrce, spojuje s půvabnou pohádkou o divokých nájezdnících z kmene tatarů, kteří ukládali syrové maso pod sedla koní. Při jízdě se pak maso prosolilo potem zvířat i samotných i jezdců, následně okořenilo a zkonzumovalo. Pokud jste této historce věřili, zklameme vás.
Článek

#tourgastro 5 - pivovar v Karlíně, ryba pečená v pizza peci, výčep nejen pro vegany a pořádná porce pastrami

Vítejte u 5. dílu celoročního seriálu #tourgastro, který vám představuje gastro podniky v celé jejich kráse. Inspirujte se kam zajít na jídlo, kam na pivo, či víno, jaké mají novinky a na co si dát pozor. NOVINKA na konci reportáže na vás čeká soutěž.
Článek