Kam vyrazit v Praze? 17. května 2025 Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Kde pro vás s láskou upečou vánoční cukroví a připraví štědrovečerní večeři? 21. prosince 2024 Vánoce, Vánoce přicházejí... Už teď vás při představě Vánoc a pečení vánočního cukroví bolí hlava? Soutěž o to, kdo upeče nejvíc druhů, probdělé noci, zvuk plechů a o sebe cinkající vánoční tvořítka, mouka po celé kuchyni, "vůně" připáleného lineckého, všechno ulepené od marmelády. Klidný štědrý den si pamatujete už jen z dětství, kdy se o večeři a pohodovou atmosféru postarali rodiče? To ale…
Kam v Praze na SVATOMARTINSKOU HUSIČKU? 09. listopadu 2024 Svatomartinská husa je snad nejoblíbenější podzimní gastronomický svátek v Čechách i na Moravě. Podívejte se, jaké menu si pro vás letos podniky připravily a najděte tip na podnik, kam na Svatomartinskou husu zajít.
Test redakce - Žebra, kam na ně zajít a kam určitě ne? 25. října 2023 Ono se řekne pečená žebra a pivo, ale to byste se divili, jaké rozdíly v chutích, vůních, jemnosti, servisu u takových pečených žeber jsou.
Tatarák a jeho příběh 16. října 2023 Víte, odkud se vzal název “tatarák” neboli tatarský biftek”? Většina tento pokrm, který má své nadšence i zapřisáhlé odpůrce, spojuje s půvabnou pohádkou o divokých nájezdnících z kmene tatarů, kteří ukládali syrové maso pod sedla koní. Při jízdě se pak maso prosolilo potem zvířat i samotných i jezdců, následně okořenilo a zkonzumovalo. Pokud jste této historce věřili, zklameme vás.
#tourgastro 5 - pivovar v Karlíně, ryba pečená v pizza peci, výčep nejen pro vegany a pořádná porce pastrami 20. července 2020 Vítejte u 5. dílu celoročního seriálu #tourgastro, který vám představuje gastro podniky v celé jejich kráse. Inspirujte se kam zajít na jídlo, kam na pivo, či víno, jaké mají novinky a na co si dát pozor. NOVINKA na konci reportáže na vás čeká soutěž.