Články provozovny Chorvatský Mlýn

X
Zpět

Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

Úžasné ústřice: Když je chuťový zážitek plný slanosti moře

Ústřice jsou jedním z nejdelikátnějších mořských plodů, které se dají najít. Jsou ale také jídlem, které má své zastánce, ale také i odpůrce. Dalo by se říct, že rozdělují společnost a jejich obliba mezi populací je spíše omezená. Někteří lidé milují ústřice pro jejich delikátní chuť a nezaměnitelnou texturu.
Článek

Pražské zahrádky volají a pivo se chladí...

Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2025. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Článek

Chřest se hlásí o pozornost

Období chřestu je tady a všichni milovníci téhle zázračné zeleniny jásají. A s konzumací chřestu je spojena spousta pozitivních dopadů na naše zdraví.
Článek

Láska prochází žaludkem, oslavte Valentýna gastronomickým zážitkem, který vás vystřelí do nebes

Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?
Článek

Mořské plody: Zdravá chuťová bomba z celého světa

Mořské plody jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také cenným zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů. V mnoha zemích a kuchyních po celém světě jsou mořské plody oblíbenou součástí jídelníčku. Jaké jsou nejoblíbenější mořské plody, jejich klasické úpravy v jednotlivých kuchyních, jaké jsou zdravotní výhody konzumace mořských plodů a na co si dát pozor při přípravě a konzumaci? Čtěte!
Článek

Nechte se rozmazlit lanýži

Lanýže, neboli démanty kuchyně, jsou vzácný druh houby, který umí povznést pokrmy do nadpozemských výšin. A kromě skvělé chuti mají také afrodiziakální účinky. Víme, kam na ně! 
Článek

Gastronomické radosti prázdnin: Oslavujeme letní svátky chuti

Prázdniny v plném proudu, slunce na obloze a teploty, které vás nutí hledat útočiště v chladivém stínu. Když se povalujete u bazénu nebo na pláži s oblíbenou knihou, nemůže chybět sklenka chladivého nápoje nebo porce lahodného jídla. Červenec a srpen jsou nejen synonymem pro dovolené, ale také měsíce plné gastronomických svátků. Hlavně tedy červenec. Od oslavy exotických koktejlů až po slastné…
Článek

Vydejte se na gastrotoulky po středozemních kuchyních

Představte si, že je léto, moře šumí a vy si vychutnáváte ryby, mořské plody, olivy a další dobroty, které nabízí středomořská kuchyně.
Článek

Květnové gastro dny jsou tady

Je tady květen, otepluje se, všechno kvete a my opět přinášíme tipy na oslavy tohoto měsíce. Nicméně 1. Máj, Den vítězství či Den matek necháme stranou a podíváme se na ty svátky, které souvisí s naším oblíbeným tématem –⁠ jídlem. Co jsme pro vás vybrali tento měsíc?
Článek

IKE-JIME: Starodávné japonské řemeslo, které proměňuje kvalitu ryb na vašem talíři

Ve světě gastronomie existuje mnoho technik, které se snaží nejen zlepšit chuť jídel, ale také respektovat životní prostředí a etiku vůči zvířatům. Jednou z takových technik je IKE-JIME, metoda usmrcení ryb, pocházející z Japonska, která se zaměřuje na zachování kvality a čerstvosti rybího masa. Tento způsob, jak se s rybami zachází před jejich přípravou, má zásadní vliv na konečnou chuť a…
Článek

Proč je pátek 13. lepší než pondělí 16.?

Pátek 13. má v popkultuře špatnou reputaci, ale jsme zde, abychom vás přesvědčily, že tento den může být v mnoha ohledech lepší než pondělí 16.!
Článek