Kam vyrazit v Praze? 04. prosince 2025 Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Úžasné ústřice: Když je chuťový zážitek plný slanosti moře 05. listopadu 2025 Ústřice jsou jedním z nejdelikátnějších mořských plodů, které se dají najít. Jsou ale také jídlem, které má své zastánce, ale také i odpůrce. Dalo by se říct, že rozdělují společnost a jejich obliba mezi populací je spíše omezená. Někteří lidé milují ústřice pro jejich delikátní chuť a nezaměnitelnou texturu.
Pražské zahrádky volají a pivo se chladí... 02. října 2025 Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2025. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Chřest se hlásí o pozornost 17. května 2025 Období chřestu je tady a všichni milovníci téhle zázračné zeleniny jásají. A s konzumací chřestu je spojena spousta pozitivních dopadů na naše zdraví.
Láska prochází žaludkem, oslavte Valentýna gastronomickým zážitkem, který vás vystřelí do nebes 19. dubna 2025 Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?
Mořské plody: Zdravá chuťová bomba z celého světa 25. března 2025 Mořské plody jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také cenným zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů. V mnoha zemích a kuchyních po celém světě jsou mořské plody oblíbenou součástí jídelníčku. Jaké jsou nejoblíbenější mořské plody, jejich klasické úpravy v jednotlivých kuchyních, jaké jsou zdravotní výhody konzumace mořských plodů a na co si dát pozor při přípravě a konzumaci? Čtěte!
Nechte se rozmazlit lanýži 21. listopadu 2024 Lanýže, neboli démanty kuchyně, jsou vzácný druh houby, který umí povznést pokrmy do nadpozemských výšin. A kromě skvělé chuti mají také afrodiziakální účinky. Víme, kam na ně!
Gastronomické radosti prázdnin: Oslavujeme letní svátky chuti 09. září 2024 Prázdniny v plném proudu, slunce na obloze a teploty, které vás nutí hledat útočiště v chladivém stínu. Když se povalujete u bazénu nebo na pláži s oblíbenou knihou, nemůže chybět sklenka chladivého nápoje nebo porce lahodného jídla. Červenec a srpen jsou nejen synonymem pro dovolené, ale také měsíce plné gastronomických svátků. Hlavně tedy červenec. Od oslavy exotických koktejlů až po slastné…
Vydejte se na gastrotoulky po středozemních kuchyních 02. července 2024 Představte si, že je léto, moře šumí a vy si vychutnáváte ryby, mořské plody, olivy a další dobroty, které nabízí středomořská kuchyně.
Květnové gastro dny jsou tady 01. května 2024 Je tady květen, otepluje se, všechno kvete a my opět přinášíme tipy na oslavy tohoto měsíce. Nicméně 1. Máj, Den vítězství či Den matek necháme stranou a podíváme se na ty svátky, které souvisí s naším oblíbeným tématem – jídlem. Co jsme pro vás vybrali tento měsíc?
IKE-JIME: Starodávné japonské řemeslo, které proměňuje kvalitu ryb na vašem talíři 05. března 2024 Ve světě gastronomie existuje mnoho technik, které se snaží nejen zlepšit chuť jídel, ale také respektovat životní prostředí a etiku vůči zvířatům. Jednou z takových technik je IKE-JIME, metoda usmrcení ryb, pocházející z Japonska, která se zaměřuje na zachování kvality a čerstvosti rybího masa. Tento způsob, jak se s rybami zachází před jejich přípravou, má zásadní vliv na konečnou chuť a…
Proč je pátek 13. lepší než pondělí 16.? 12. října 2023 Pátek 13. má v popkultuře špatnou reputaci, ale jsme zde, abychom vás přesvědčily, že tento den může být v mnoha ohledech lepší než pondělí 16.!