Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

Vánoční tip: dárkový voucher do oblíbené restaurace či podniku

Říká se, že nejlepší dárek je zážitek. A co si budeme povídat, dnešní doba nahrává hromadění věcí, které už kolikrát ani nemáme, kam dávat. A kdo má pořád ty hmotné dárky pro rodinu nebo přátele vymýšlet. My jsme to vymysleli za vás! Přinášíme tipy na restaurace, do kterých můžete svým blízkým koupit voucher neboli poukaz, řečeno hezky česky. Uděláte radost, obdarovaný si užije úžasné jídlo a…
Článek

Kde si v Praze vychutnat šneky

Přístup ke šnekům coby pokrmu se různí. Pro některého jsou lahůdkou, pro jiného spíše výstředností. Pokud rádi zkoušíte nové chutě a chtěli byste vyzkoušet tento vracející se trend, pak vám nabízíme vybrané možnosti, kam na šneky vyrazit. 
Článek

Kam na byznys lunch neboli ten nejlepší pracovní oběd

Každý, kdo se pohybuje v obchodní sféře, se dříve či později setká s pojmem business lunch. Ale co to vlastně znamená? Proč je tak populární a jaký význam má v obchodním světě? V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o obchodních obědech, od definice, přes výběr správného místa, až po etiketu a doporučení nejlepších restaurací!
Článek

Šéfkuchařka Víťa Bajčanová o Bílé krávě, hovězím mase a chvílích, kdy hosté zmlknou blahem

Když se řekne Bílá kráva, mnohým se vybaví perfektně připravený steak, nezaměnitelná atmosféra a přístup, který v pražské gastronomii nemá obdoby. Pro šéfkuchařku a spolumajitelku Víťu Bajčanovou je tahle restaurace splněný sen i každodenní výzva. V otevřeném rozhovoru mluví o tom, co ji baví, co ji štve, co se stále učí – a proč by podle ní Bílá kráva byla žena s vařečkou v ruce.
Článek

Chřest se hlásí o pozornost

Období chřestu je tady a všichni milovníci téhle zázračné zeleniny jásají. A s konzumací chřestu je spojena spousta pozitivních dopadů na naše zdraví.
Článek

Steaková encyklopedie

T-bone, sirloin, tenderlion, hanger, rib eye je jen začátek řady steaků, na které můžete v restauraci či v řeznictví narazit. Přečtěte si o nich více. 
Článek

Kde se letos budou slavit Velikonoce?

Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout. 
Článek

Česká Palírna Radlík opět mezi evropskou elitou

Soutěživost a snaha posouvat kvalitu tradičních českých destilátů na mezinárodní scénu se Palírně Radlík vyplatila. Letos se jejich destiláty utkaly s těmi nejlepšími na prestižní rakouské soutěži Destillata, která je zaměřena na ovocné destiláty. A výsledek? Palírna Radlík byla zařazena mezi třináct evropských palíren s vynikající kvalitou, což samo o sobě svědčí o mimořádné úrovni jejich…
Článek

Bílá Kráva: Kde se Praha setkává s Francií

Restaurace Bílá kráva na Vinohradech je místem, kde se kvalitní jídlo a přátelská atmosféra snoubí do dokonalého celku. Už přes třicet let nabízí to nejlepší z tradiční francouzské kuchyně. Jakmile vkročíte dovnitř z Rubešovy ulice, která je kousek nad budovou Národního Muzea, zanecháte za sebou ruch velkoměsta a ocitnete se v prostředí, kde dominuje atmosféra francouzského venkova, vůně…
Článek

24. ÚNORA - VELKÁ SOBOTNÍ DEGUSTACE S VINNÝM PÁROVÁNÍM S VÍNY Z OBLASTI BANDOLU, PROVANCE

Velká sobotní degustace s vinným párováním7 různých pokrmů |  6 druhů steakových beef cuts | 6 vín z oblasti Bandolu, Provence Ve spolupráci s dovozcem vín pro vás v Bílé Krávě připravili zajímavou neformální gurmánskou akci, na kterou se nezapomíná. Během degustace můžete přechutnat průřez jídelním lístkem, dozvědět se více o různých beef cuts a ochutnat zajímavá vína z oblasti Bandolu, která je…
Článek