Kam vyrazit v Praze? 04. prosince 2025 Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Kam na byznys lunch neboli ten nejlepší pracovní oběd 01. prosince 2025 Každý, kdo se pohybuje v obchodní sféře, se dříve či později setká s pojmem business lunch. Ale co to vlastně znamená? Proč je tak populární a jaký význam má v obchodním světě? V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o obchodních obědech, od definice, přes výběr správného místa, až po etiketu a doporučení nejlepších restaurací!
Šéfkuchařka Víťa Bajčanová o Bílé krávě, hovězím mase a chvílích, kdy hosté zmlknou blahem 23. června 2025 Když se řekne Bílá kráva, mnohým se vybaví perfektně připravený steak, nezaměnitelná atmosféra a přístup, který v pražské gastronomii nemá obdoby. Pro šéfkuchařku a spolumajitelku Víťu Bajčanovou je tahle restaurace splněný sen i každodenní výzva. V otevřeném rozhovoru mluví o tom, co ji baví, co ji štve, co se stále učí – a proč by podle ní Bílá kráva byla žena s vařečkou v ruce.
Chřest se hlásí o pozornost 17. května 2025 Období chřestu je tady a všichni milovníci téhle zázračné zeleniny jásají. A s konzumací chřestu je spojena spousta pozitivních dopadů na naše zdraví.
Steaková encyklopedie 23. dubna 2025 T-bone, sirloin, tenderlion, hanger, rib eye je jen začátek řady steaků, na které můžete v restauraci či v řeznictví narazit. Přečtěte si o nich více.
Kde se letos budou slavit Velikonoce? 19. dubna 2025 Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout.
Česká Palírna Radlík opět mezi evropskou elitou 08. října 2024 Soutěživost a snaha posouvat kvalitu tradičních českých destilátů na mezinárodní scénu se Palírně Radlík vyplatila. Letos se jejich destiláty utkaly s těmi nejlepšími na prestižní rakouské soutěži Destillata, která je zaměřena na ovocné destiláty. A výsledek? Palírna Radlík byla zařazena mezi třináct evropských palíren s vynikající kvalitou, což samo o sobě svědčí o mimořádné úrovni jejich…
Bílá Kráva: Kde se Praha setkává s Francií 14. března 2024 Restaurace Bílá kráva na Vinohradech je místem, kde se kvalitní jídlo a přátelská atmosféra snoubí do dokonalého celku. Už přes třicet let nabízí to nejlepší z tradiční francouzské kuchyně. Jakmile vkročíte dovnitř z Rubešovy ulice, která je kousek nad budovou Národního Muzea, zanecháte za sebou ruch velkoměsta a ocitnete se v prostředí, kde dominuje atmosféra francouzského venkova, vůně…
24. ÚNORA - VELKÁ SOBOTNÍ DEGUSTACE S VINNÝM PÁROVÁNÍM S VÍNY Z OBLASTI BANDOLU, PROVANCE 12. února 2024 Velká sobotní degustace s vinným párováním7 různých pokrmů | 6 druhů steakových beef cuts | 6 vín z oblasti Bandolu, Provence Ve spolupráci s dovozcem vín pro vás v Bílé Krávě připravili zajímavou neformální gurmánskou akci, na kterou se nezapomíná. Během degustace můžete přechutnat průřez jídelním lístkem, dozvědět se více o různých beef cuts a ochutnat zajímavá vína z oblasti Bandolu, která je…