Články provozovny Atelier Red&Wine restaurant

X
Zpět

Pražské zahrádky volají a pivo se chladí...

Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2025. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Článek

Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

Spring Festival vína 5.0 za námi – a byl největší v historii!

Pátý ročník Spring Festivalu vína je za námi – a byl to zatím ten největší! Před Píseckou bránou se od čtvrtka do neděle vystřídaly stovky návštěvníků, kteří si přišli užít poctivé víno, skvělé jídlo, živou muziku a pohodovou jarní atmosféru.
Článek

Wine bary: Místa, kde víno mluví za sebe

Víno není jen o odrůdě, ročníku nebo tom, jestli „je bílé nebo červené“. Je to zážitek. A ten se nejlépe prožívá na místě, kde se víno umí správně nalít, naservírovat a hlavně – kde se o něm s vámi někdo rád pobaví. Vítejte ve světě wine barů. V místech, kde se zpomaluje, degustuje a kde každá sklenka má co říct.
Článek

Spring Festival vína 5.0 právě začal a potrvá až do neděle

Vína, hudba, skvělé jídlo a atmosféra, která vás dostane do jarního módu – to je Spring Festival vína 5.0, který právě odstartoval a poběží až do neděle 11. května. Vše se odehrává na jedinečném místě kousek od Pražského hradu. Každý den tu můžete ochutnat vína od moravských, rakouských, německých, maďarských, francouzských i španělských vinařů, dopřát si parádní street food, poslechnout si živou…
Článek

Kam v Praze na 1. máje?

Neseďte na 1. máje doma - přinášíme vám několik tipů, kam vyrazit!
Článek

Úžasné ústřice: Když je chuťový zážitek plný slanosti moře

Ústřice jsou jedním z nejdelikátnějších mořských plodů, které se dají najít. Jsou ale také jídlem, které má své zastánce, ale také i odpůrce. Dalo by se říct, že rozdělují společnost a jejich obliba mezi populací je spíše omezená. Někteří lidé milují ústřice pro jejich delikátní chuť a nezaměnitelnou texturu.
Článek

Kde se letos budou slavit Velikonoce?

Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout. 
Článek

Láska prochází žaludkem, oslavte Valentýna gastronomickým zážitkem, který vás vystřelí do nebes

Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?
Článek

Mořské plody: Zdravá chuťová bomba z celého světa

Mořské plody jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také cenným zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů. V mnoha zemích a kuchyních po celém světě jsou mořské plody oblíbenou součástí jídelníčku. Jaké jsou nejoblíbenější mořské plody, jejich klasické úpravy v jednotlivých kuchyních, jaké jsou zdravotní výhody konzumace mořských plodů a na co si dát pozor při přípravě a konzumaci? Čtěte!
Článek

Kam na byznys lunch neboli ten nejlepší pracovní oběd

Každý, kdo se pohybuje v obchodní sféře, se dříve či později setká s pojmem business lunch. Ale co to vlastně znamená? Proč je tak populární a jaký význam má v obchodním světě? V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o obchodních obědech, od definice, přes výběr správného místa, až po etiketu a doporučení nejlepších restaurací!
Článek