Na zvěřinových specialitách si můžete pochutnat během celého roku, nejvíce se ale hoduje na podzim. Nicméně kdo říká, že na zvěřinu nemůžete vyrazit na přelomu ledna a února? Kam můžete zajít na zvěřinové hody právě teď?
Zvěřinové hody jsou už dlouhá léta naší tradicí, a nejen na vesnicích si můžete pochutnat na zvěřině v nejrůznější úpravě.
Šnyt a zvěřinové hody
Toto nesmíte propásnout, obzvlášť pokud milujete kančí segedinský guláš nebo srnčí ragú na víně.
Zvěřinové hody v Sou100 Žižkov
Od 10. do 20. října 2024 si můžete vychutnat jedinečné speciality ze zvěřiny v restauraci Sou100 Žižkov. K lahodným pokrmům si navíc dopřejte pivo, které už potřetí za sebou získalo prestižní ocenění Hvězda sládků. Na výběr je z celé řady tradičních jídel připravených s péčí a chutí. Menu zahrnuje zvěřinový vývar, dančí kýtu na smetaně s brusinkami, jelení ragú na červeném víně, kančí výpečky a na závěr pivní koláč s hruškami. Zvěřinové hody odstartují 10. října v 17:00 vystoupením romské kapely. Přijďte se naladit na autentickou žižkovskou atmosféru.
Zvěřina kulináry v Restauraci Šeberák
Se šípkovou, se zelím – ať už zvolíte jakoukoli variantu, čeká vás nebe v puse! Restaurace Šeberák vás srdečně zve na gastronomickou událost věnovanou specialitám ze zvěřiny. Od lahodných předkrmů až po hlavní chody plné autentických chutí podzimu, vše připraveno z čerstvých surovin.
Nedělní zvěřinový brunch
Vydejte se na gurmánskou cestu plnou lahodných pokrmů ze zvěřiny a ryb v podání špičkových kuchařů Jana Wiesnera a Michaela Netolického. Čeká vás bohatý brunch s neomezenou nabídkou těch nejlepších specialit z lesa, doplněný o vybraná vína, živou hudbu a atraktivní slosování o ceny.
Kdy a kde?
neděle 20. října 2024 od 12:00 do 15:00, Holiday Inn Prague, Restaurace Esprit
Zvěřinové hody ve Dvoře Čertousy
Podzim je časem plným chutí a jednou z oblíbených tradic jsou zvěřinové hody. Těšit se můžete na pestré menu plné delikátních pokrmů z divočiny. Rezervace míst je doporučena, abyste si mohli vychutnat tuto gastronomickou událost bez starostí. Menu zahrnuje například zvěřinový vývar, jelení burger v briošce, roládu z divočáka a dančí hřbet s vinnou omáčkou. Vše připravené tak, aby vám podzimní zážitek dlouho zůstal v paměti.
Živá hudba a zvěřinové hody - Opatovské terasy
Opatovské terasy zvou na týden plný lahodných zvěřinových pokrmů, který odstartuje večer s živou hudbou. Hned 11. října zahraje kapela Falzet a otevře tak týdenní slavnosti věnované zvěřině. Každý den si budete moci pochutnat na vynikajících specialitách z divočiny. Vstupné je symbolické a v ceně je předkrm z vybraných lahůdek.
Říjnová speciální nabídka v Restauraci Malostranská beseda
Malostranská beseda vás v říjnu zve na speciální menu plné vybraných lahůdek. Těšit se můžete na klasické české pokrmy i speciality z divočiny, které jsou připraveny s důrazem na sezónní ingredience a jedinečnou chuť.
Za studena připravovaný hovězí uzený jazyk se podává s pikantním jablečným křenem a hrubozrnnou hořčicí. Pokud dáváte přednost tradiční polévce, ochutnejte lahodnou kulajdu s pošírovaným vejcem.
Milovníci zvěřiny ocení grilovaný kančí hřbet, který je doplněn o krémové pyré z pečených kaštanů a šípkovou omáčku. Pokud máte chuť na něco sytějšího, zkuste zvěřinový guláš s domácími bramboráčky a restovanou cibulkou. Na závěr je v nabídce konfitovaná bažantí prsa podávaná s redukcí z červeného vína, kořenovou zeleninou a bramborovým pyré.
Restaurace U Vodárny, Korunní 75, Praha 3
Restaurace U Vodárny je známá svým bohatým poledním menu. A zvěřinu na něm najdete každý den včetně víkendu. Třeba kančí guláš s domácími bramboráčky a cibulkou nebo jelení nudličky na červeném víně. Zastavte se na oběd.
Proběhlé akce:
Zvěřina v Modřanech v Bar-B-Q Restaurace by Bejk Buu
Zvěřinový speciál dorazil do Modřan a máte se od 7. do 13. 10. na co těšit!
- Dýňovou polévku s masovou kroketou
- Zvěřinový konfit s bramborovou kaší a rozmarýnem
Mufloní filírovaný hřbet s dýňovým rizotem
A co k tomu? Ke zvěřině sedí nejlépe červené víno Primitivo!
Restaurace U Havlíčků, Magistrů 173/6, Praha 4
S radostí vás zveme na tradiční zvěřinové hody, které se konají v restauraci U Havlíčku. Připravili si pro vás bohatý výběr specialit, které si nesmíte nechat ujít.
Restaurace Šeberák, K Šeberáku 118/4, Praha 4
Přijďte na zvěřinové hody od 8.12.-17.12. na Šeberák. Menu je lákavé.
- Zvěřinový vývar s kořenovou zeleninou a šafránovou vaječnou omeletou
- Zvěřinové carpaccio pošírované na 59 stupňů C s kapary, žampiony, rukulou, parmezánem a bylinkovou bagetou
- Jelení hřbet s pyré ze sladkých brambor s černým kořenem a koňakovou omáčkou
- Kanec se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem
- Hřbet z divočáka s kaštanovým pyré, praženými mandlemi a omáčkou z červeného vína
Restaurace Sezóna, Na Chvalské tvrzi 858/1, Praha 9
Ve čtvrtek 19. října, v prostorách Restaurace Sezóna na adrese Na Chvalské tvrzi 858/11 v Praze 9, bude představeno unikátní Degustační zvěřinové menu. Toto zvláštní podzimní menu sestává ze šesti chodů, které zahrnují šlehaný sýr jako předkrm, a dále takové delikatesy, jakými jsou jelení hřbet, hříbkové kapučíno, srnčí terina a bažantí prsa. Na samotný závěr večera bude podáván dezert ze švestek. Pro milovníky vína bude připravena degustace, která bude součástí večera. Cena za celý večer, která zahrnuje všechny chody, včetně vína a aperitivu, je stanovena na 1 189 Kč na osobu. Je doporučeno rezervovat si místo co nejdříve, protože kapacita místa je omezená.
Léta Páně, Národních hrdinů 3, Praha 9
Slavnosti sněženek v podání Léta Páně budou v Počernicích probíhat celý první říjnový týden, 2. - 8. 10. 2023. Můžete se těšit na skvělé zvěřinové menu, které si pro vás připravuje šéfkuchař Radek. K tomu budou samozřejmě napárovaná vína a piva. Kdo je tedy fandou zvěřinových delikates, nesmí si tuto událost nechat ujít! A co to bude konkrétně? Třeba tento lahodný grilovaný hřbet z muflona, dýňové pyré, restovaná hlíva královská a silná omáčka z portského vína.
Pivovar Spojovna, U Kunratického lesa 1801, Praha 4
Víkend 25.-26.11. ve Spojovně patří zvěřině.
Rezervujte si své místo on-line.
Zvěřinové menu
Polévka:
Zvěřinová polévka s masem a zeleninou
Předkrm:
Zvěřinová paštika
Hlavní chody
Hřbet z jelena siky, krémový špenát, opékané Grenaille
Kančí výpečky, červené zelí se škvarkami, chlupatý knedlík
Jelení burger se šípkovou majonézou a hranolky
Srnčí pečeně po myslivecku s cibulí, slaninou, houbami, máslové špecle
V případě dotazů prosím volejte na telefonní číslo:+420 730 154 000
Dvůr Hoffmeister, Velké Číčovice 45, Číčovice
Hoffmeister nezahálí a má připraveno podzimní zvěřinové menu. Vybírejte a ochutnávejte. Podzimní počasí k tomu doslova vybízí. Zvěřinové hody startují už tento pátek.
Restaurace Jenerálka, Horoměřická 2337/8, Praha 6
Smažené zveřinové karbenátky, gulášek z muflona nebo špikovaná. jelení kýta. I to je zvěřinová nabídka Jenerálky.
Zvěřinová sezóna v Sezóně, Na Chvalské tvrzi 858/1, Praha 9
Od soboty se můžete těšit na sezónní zvěřinové menu. Dáte si jelena, srnce nebo daňka?
Restaurace Obecní dům, náměstí Republiky 1090/5, Praha 1
Každý den od 30. ledna do 12. února budou zvěřinové hody probíhat v krásné restauraci v centru Prahy přímo v Obecním domě. Menu vyladili mistři kuchaři i cukráři a stojí za to.
Studený předkrm
Kančí paštika, cibulové chutney, brusinkové želé, česneková bagetka 245 Kč
Teplý předkrm
Zapečené jelení ragú, smetana, žampiony, sýr Saint agur 245 Kč
Polévka
Králičí kaldoun kořenová zelenina, játrové knedlíčky, petržel, nudle 125 Kč
Hlavní jídla
Jelení perkelt, bramborové nočky, zakysaná smetana, erős pista 320 Kč
Kančí vrabci, kedlubnové zelí, chlupaté knedlíky, pečená cibulka 320 Kč
Jelení medailonky, šípková omáčka, kompotovaná hruška a jeřabiny, perníkovo-bramborové koblížky 390 Kč
Smažený kančí řízek, bramborový salát, citron, brusinky 320 Kč
Dezert
Medovo-perníkový koláč, krém z rakytníku a zakysané smetany, jeřabiny 180 Kč
Tak nečekejte na podzim a přijďte si pochutnat na zvěřině už teď.
Kolkovny Restaurants: Kolkovna Budějovická, Kolkovna Olympia, Kolkovna Dock, Kolkovna Argentinská, Kolklovna Celnice, Kolkovna v Kolkovně
Pro Kolkovny je říjen ve znamení zvěřinových delikates. Šéfkuchař Josef Topol spolu s kolegy sestavil krásné podzimní menu. A k masu se skvěle hodí čepovaný nefiltrovaný Prazdroj. A jak sami říkají: "Co více vám může zlepšit náladu v podzimním pochmurnu, než dobré jídlo a pití." A otázka je to opravdu jen řečnická. Menu se podává od 14. října.
Vychutnat si můžete grilovanou dančí svíčkovou, kančí kýtu se šípkovou omáčkou, burger z dančího masa plus dýňovou polévku a švestkový crumble. Podzim jak vyšitý. Menu si dáte ve všech Kolkovnách.
Osika, Osiková 2882/4, Praha 3
Se šípkovou nebo se zelím? V Osice budou mít obojí! O víkendu 25.-27.11.2022 k nim můžete dorazit na ZVĚŘINOVÉ HODY! Bude to stát za to, doražte.
Pivovar Spojovna, U Kunratického lesa 1801, Praha 4
Sváteční zvěřinové hody ve Spojovně vypuknou od obědů 28.10.,29.10. a 30.10. Pochutnat si budete moct na zvěřinové polévce s knedlíčky, zvěřinové paštice, hřbětu z jelena siky s dýňovým pyré a glazovanými kaštany, kančích výpečcích s krémovým špenátem a opečenými škubánky, dančí kýtě po myslivecku s máslovými spätzlemi anebo jelením burgru. No a ke zvěřině se nehodí jen červené víno, ale za nás (a za Spojovnu) je ideální tmavý ležák (nově na čepu) Hrdinný Kyjevák 12, protože chuťově se spolu krásně doplňují. Vyzkoušíte?
Staročeská krčma, V. P. Čkalova 15, Praha 6
Máte chuť na zvěřinu? Staročeská krčma je sázka na jistotu. Zvěřinové menu totiž najdete v jejich nabídce pravidelně a každých cca 14 dní jej obměňují, takže můžete chodit pořád a pořád dokola a nikdy se nebudete nudit. Tentokrát si můžete vybrat mezí jelení kýtou v šípkové omáčce s karlovarským knedlíkem a jelení plecí na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky.
Mama Shelter, Veletržní 1502/20, Praha 7
Mama vaří zvěřinu. Od 15. do 30. listopadu v oblíbeném holešovickém hotelu. Menu již brzy!
Al Mulino, Národních Hrdinů 2, Praha 9
Al Mulino rozjíždí pořádnou divočinu.
- carpaccio z daňka, enoki pyré z lesních plodů
- srnčí hřbet, lanýž, podzimní zelenina na másle, omáčka z pečených jablek
- muflon v barolu, macerované lišky, mandlová kroketa, kaštany
- bažant, houževnatec, pyré z hrušek, pancetta
Vyberete si?
Kbelský pivovar, Mladoboleslavská 1122, Praha 9
Od úterý 25. ledna zpestří nabídku Kbelského pivovaru zvěřinové hody.
Těšit se můžete na dančí pečeni s brusinkovou omáčkou, jelení guláš, bažantí vývar, srnčí paštiku, bažantí stehýnka na červeném víně, zajíce na smetaně, zvěřinový mix grill, a kančí pečeni se šípkovou nebo kančí kýtu se zelím.
Penzion Grunt si pro vás připravil zvěřinové hody od 3. do 5. prosince 2021.
A na co se můžete těšit?
- Zvěřinová masová paštika s brusinkovou omáčkou, domácí briožka 129,-
- Silný zvěřinový vývar s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčky 69,-
- Srnčí guláš se špekovým knedlíkem 189,-
- Jelení kýta na smetaně s domácím houskovým kendlíkem 265,-
- Kanec se šípkovou omáčkou a s perníkovým karlovarským knedlíkem 245,-
- Vrabec z kančího masa se zelím, brambové placky 189,-
- Bažantí řízečky, bramborový salát 265,-
- Pošírovaná hruška v bílém víně, vanilkový krém, perník 75,-
Vánoce se kvapem blíží, proto budou připraveny také oblíbené zimní nápoje jako je domácí vaječný likér, medovina nebo punč.
Přijďte posedět, a pochutnejte si na zvěřinových specialitách v Penzionu Grunt.