Co se děje
Článek

Škola prosecca s Rosťou Škaroupkou: bublinky, sabrage a večer, na který se nezapomíná

V úterý 30. září od 18:30 se v Terra e Mare rozjede Škola prosecca s Rosťou Škaroupkou ze Světa Bublin. A připravte se na to, že to nebude žádné suché školení – i když pár „suchých“ vzorků ochutnáte.

Rosťa je člověk, který má prosecco v malíku a navíc umí mluvit o víně tak, že si to zapamatujete i bez taháku. Naučí vás, co znamená frizzante, DOC, DOCG, brut, extra brut, extra dry nebo nefiltrované prosecco, a jak bublinky správně skladovat i otevírat. A když už se bavíme o otevírání – uvidíte a sami si zkusíte sabrage, tedy efektní useknutí hrdla lahve šavlí. Zážitek, který se na rodinné oslavě jen tak neokouká.

K proseccu dostanete malé občerstvení a degustační list, abyste měli přehled, co vám chutnalo nejvíc. A pokud vám něco padne do oka (a hlavně do chuti), můžete si to rovnou odnést domů za zvýhodněnou cenu.

Vstup stojí 950 Kč a počet míst je omezený. Takže jestli chcete vědět, proč někdy bublinky pění jako splašené a jindy ne, a ještě se u toho dobře pobavit, rezervujte si místo dřív, než špunt vyletí. Vstupenky koupíte v sekci e-shop přímo zde.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také