Co se děje

"Jediné, co je nutné mít, je chuť se bavit," říká Bohuš Zach z Mystery Dinner

Mystery Dinner, zážitková roleplay večeře s detektivní tematikou, přináší nezapomenutelný večer plný záhad a zábavy. Bohuš Zach, organizátor této unikátní hry, nám přiblížil, jak večery probíhají, kdo jsou nejčastější účastníci a co jej na této práci nejvíce baví.
Článek

"Nejvíc mě baví komunikace s hosty," říká Ondřej Hnilička, český mistr mixologie

Od prvních kroků v barmanském řemesle až po pozici hlavního barmana v Hemingway Baru, Ondřej Hnilička sdílí své zkušenosti a pohledy na svět koktejlů. V našem rozhovoru prozradí, jaké momenty formovaly jeho kariéru, co ho na práci barmana nejvíce baví a co naopak považuje za výzvu. Zajímá vás, jak vnímá vývoj barmanské scény v Česku? Přečtěte si, jaké jsou klíčové rozdíly mezi českými a…
Článek

Ondřej Kubů a jarní sezóna

Jaro je v plném proudu a menu se proměňuje. Je víc zelené, svěží a čerstvé. Bez čeho si nedokáže jaro představit mladý kuchař Ondřej Kubů? A připravil si pro nás i jeden jarní recept. 
Článek

Přivážíme moře až k vám domů, říká šéf Czech Mussels Festivalu Pierre v exkluzivním rozhovoru

Že se z Prague Mussel Weeku stal Czech Mussel Week, jsme vás už informovaly, šéf akce se ovšem osvědčil. Proto přinášíme rozhovor s Pierre-Manuelem Boelsem, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jenž festival pořádá. Ptali jsme se ho samozřejmě na radosti i strasti organizace podobné gourmet akce, jaký vztah mají Češi s mořskými plody a podělil se s námi i o svůj oblíbený recept!
Článek

V dobrém cocktail baru by vám měl být barman schopný drink upravit tak, aby vám chutnal, říká Benedikt Houda z pražského Monkey Baru

Otevíráme dveře tajemného světa mixologie s Benediktem Houdou, šéfbarmanem pražského The MonkeyBaru. Od jeho barmanských začátků v brněnských kavárnách až po inspiraci z exotických cest. Benedikt nám odhalÍ, co dělá z The MonkeyBaru unikátní zážitek a proč české pivo a bramborák může být nejlepší kombinací. Vstupte s námi do světa koktejlů, zážitků a vášně pro mixologii.
Článek

„Tak synku, teď se budeš starat ty,“ vyslechl si Petr Pašek, současný majitel smíchovského hostince U váhy, a tak se stará

Kolikrát jste procházeli nebo projížděli Smíchovem? A vsadím se, že jste si malého nenápadného domečku zasunutého mezi větší domy, mezi jehož hosty svého času patřily i smíchovské prostitutky, vůbec nevšimli. A je to škoda, protože tady se psala historie. A tu novodobou píšou Andělka a Petr Paškovi, za kterými jsem si vyrazila popovídat přímo k nim do Hostince U Váhy!
Článek

Švýcarsko je krásná země, ale doma je doma, říká mladý kuchař Ondřej Kubů po návratu ze stáže

O tomhle kuchaři jste už určitě slyšeli a rozhodně ještě uslyšíte. Ondřej Kubů zvítězil v soutěži KU Young Chef a nedávno se vrátil z týdenní stáže v jedné z nejprestižnějších gastro škol EHL ve Švýcarsku. Zavařil si také na Swiss Michelin Gala Dinner! 
Článek

Za oponou kulinářské olympiády: Jak český juniorský tým vařil cestu k úspěchu

A máme tady další podrobnosti ze zákulisí kulinářské olympiády (IKA/Culinary Olympics), kde naši čeští junioři zářili. O jejich cestě za dvěmi stříbrnými medailemi jsme už psaly. Tentokrát jsme se zaměřily na zážitky a postřehy Ondřeje Kubů, jednoho z členů českého juniorského týmu, a na to, co všechno se za brilantními výsledky skrývá.
Článek

Josef Kolařík: Příběh šéfkuchaře, který přivezl autentickou paellu do centra Prahy

V našem dnešním exkluzivním rozhovoru se seznámíme s Josefem Kolaříkem, známým šéfkuchařem z Papasbaru, který je mistrem v přípravě autentické španělské paelly. Josef Kolařík není jen další kuchař - je to reprezentant České republiky v prestižním Paella World Cupu a jeho dovednosti v kuchyni jsou více než uznávané. Jeho paella není jen jídlem, je to umělecké dílo, které oslavuje španělskou…
Článek

Rozhovor s Tomášem Kalinou, kuchařem, který do Prahy pravidelně vozí michelinské šéfkuchaře

Tomáš Kalina je aktuálně létající kuchař, který letos do Prahy přivezl 6 michelinských šéfkuchařů z celého světa. Na jeho gastronomické konferenci v divadle Hybernia - Symposium Culinary Prague 2023 jste tak mohli sledovat dokonalý kuchařský koncert jedno, dvou, tříhvězdičkových mistrů. I my Rej DILKY jsme tam byly a plni dojmů jsme Tomáše vyzpovídaly. Připravte si něco dobrého k jídlu, nalijte…
Článek