Co se děje

Šéfkuchařka Víťa Bajčanová o Bílé krávě, hovězím mase a chvílích, kdy hosté zmlknou blahem

Když se řekne Bílá kráva, mnohým se vybaví perfektně připravený steak, nezaměnitelná atmosféra a přístup, který v pražské gastronomii nemá obdoby. Pro šéfkuchařku a spolumajitelku Víťu Bajčanovou je tahle restaurace splněný sen i každodenní výzva. V otevřeném rozhovoru mluví o tom, co ji baví, co ji štve, co se stále učí – a proč by podle ní Bílá kráva byla žena s vařečkou v ruce.
Článek

Tradice, inovace a praxe: Rozhovor s Michaelem Tretterem o jeho bartending akademii

Michael Tretter je jméno, které v oblasti barmanství rezonuje jako synonymum pro kvalitu, tradici a profesionalitu. S převzetím Tretter's Bartending Academy po svém otci přinesl Michael nejen nový pohled na vzdělávání, ale také nadšení a zkušenosti z dlouholeté praxe. V rozhovoru nám přiblížil, jaký je jeho přístup k vedení akademie, co ji dělá unikátní a jaké jsou jeho plány do budoucna.
Článek

"Jediné, co je nutné mít, je chuť se bavit," říká Bohuš Zach z Mystery Dinner

Mystery Dinner, zážitková roleplay večeře s detektivní tematikou, přináší nezapomenutelný večer plný záhad a zábavy. Bohuš Zach, organizátor této unikátní hry, nám přiblížil, jak večery probíhají, kdo jsou nejčastější účastníci a co jej na této práci nejvíce baví.
Článek

"Nejvíc mě baví komunikace s hosty," říká Ondřej Hnilička, český mistr mixologie

Od prvních kroků v barmanském řemesle až po pozici hlavního barmana v Hemingway Baru, Ondřej Hnilička sdílí své zkušenosti a pohledy na svět koktejlů. V našem rozhovoru prozradí, jaké momenty formovaly jeho kariéru, co ho na práci barmana nejvíce baví a co naopak považuje za výzvu. Zajímá vás, jak vnímá vývoj barmanské scény v Česku? Přečtěte si, jaké jsou klíčové rozdíly mezi českými a…
Článek

Ondřej Kubů a jarní sezóna

Jaro je v plném proudu a menu se proměňuje. Je víc zelené, svěží a čerstvé. Bez čeho si nedokáže jaro představit mladý kuchař Ondřej Kubů? A připravil si pro nás i jeden jarní recept. 
Článek

Přivážíme moře až k vám domů, říká šéf Czech Mussels Festivalu Pierre v exkluzivním rozhovoru

Že se z Prague Mussel Weeku stal Czech Mussel Week, jsme vás už informovaly, šéf akce se ovšem osvědčil. Proto přinášíme rozhovor s Pierre-Manuelem Boelsem, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jenž festival pořádá. Ptali jsme se ho samozřejmě na radosti i strasti organizace podobné gourmet akce, jaký vztah mají Češi s mořskými plody a podělil se s námi i o svůj oblíbený recept!
Článek

V dobrém cocktail baru by vám měl být barman schopný drink upravit tak, aby vám chutnal, říká Benedikt Houda z pražského Monkey Baru

Otevíráme dveře tajemného světa mixologie s Benediktem Houdou, šéfbarmanem pražského The MonkeyBaru. Od jeho barmanských začátků v brněnských kavárnách až po inspiraci z exotických cest. Benedikt nám odhalÍ, co dělá z The MonkeyBaru unikátní zážitek a proč české pivo a bramborák může být nejlepší kombinací. Vstupte s námi do světa koktejlů, zážitků a vášně pro mixologii.
Článek

„Tak synku, teď se budeš starat ty,“ vyslechl si Petr Pašek, současný majitel smíchovského hostince U váhy, a tak se stará

Kolikrát jste procházeli nebo projížděli Smíchovem? A vsadím se, že jste si malého nenápadného domečku zasunutého mezi větší domy, mezi jehož hosty svého času patřily i smíchovské prostitutky, vůbec nevšimli. A je to škoda, protože tady se psala historie. A tu novodobou píšou Andělka a Petr Paškovi, za kterými jsem si vyrazila popovídat přímo k nim do Hostince U Váhy!
Článek

Švýcarsko je krásná země, ale doma je doma, říká mladý kuchař Ondřej Kubů po návratu ze stáže

O tomhle kuchaři jste už určitě slyšeli a rozhodně ještě uslyšíte. Ondřej Kubů zvítězil v soutěži KU Young Chef a nedávno se vrátil z týdenní stáže v jedné z nejprestižnějších gastro škol EHL ve Švýcarsku. Zavařil si také na Swiss Michelin Gala Dinner! 
Článek

Za oponou kulinářské olympiády: Jak český juniorský tým vařil cestu k úspěchu

A máme tady další podrobnosti ze zákulisí kulinářské olympiády (IKA/Culinary Olympics), kde naši čeští junioři zářili. O jejich cestě za dvěmi stříbrnými medailemi jsme už psaly. Tentokrát jsme se zaměřily na zážitky a postřehy Ondřeje Kubů, jednoho z členů českého juniorského týmu, a na to, co všechno se za brilantními výsledky skrývá.
Článek