Co se děje

#GASTROTALK: Farma Kněževes – Max František Pek a síla mikrobylin z pole i skleníku

Zapomeňte na běžnou zeleninu! Tentokrát se v #GASTROTALKu vydáme za Prahu na Farmu Kněževes za Maxem Františkem Pekem, spolumajitelem unikátní farmy specializované na Microgreens. Objevíme společně zelenou revoluci, která se vám vejde do dlaně.
Článek

#GASTROTALK: Od Michelina až do Počernic – Martin Tamele a cesta za špičkovou kuchyní

Zapomeňte na běžné bistro! Restaurace Sezóna v pražských Počernicích prochází pod vedením šéfkuchaře Martina Tameleho kompletní proměnou. Připravte se na „českou fusion řízlou Anglií, Francií a Asií“, kde se tradiční pojetí mísí s neotřelými nápady. A my jsme ho vyzpovídaly.
Článek

"Já bych chtěl poprosit, aby k nám chodili normální lidi," apeluje Petr Pašek v podcastu #GASTROTALK

Hostinec U Váhy je ikonou Smíchovské gastro scény. Provozují ho manželé Paškovi, kteří ho před dvěma roky kompletně zrekonstruovali a s láskou a péčí se o něj starají. Stejně, jako o své hosty. Poslechněte si další díl #GASTROTALK, který tentokrát voní První republikou. #GASTROTALK podporuje DobRej gastro nadační fond. číslo účtu: 6045059329/0800 Děkujeme z celého srdce všem dárcům. 
Článek

“Mušlí se nemusíme bát, jsou zdravé a je jednoduché je uvařit,” říká Len Le Feuvre, která stojí za Czech Mussel Week #GASTROTALK

20 let žila na britském ostrově Guernsey, kde si prošla celou řadou zaměstnání od práce jako au-pair přes práci v bance až po protidrogovém oddělení celní správy. Stihla také procestovat svět, porodit dítě a vrátit se zpět do Čech. Dnes Len Le Feuvre pracuje pro Hopi Fish Hub, logistickou firmu specializující se na mořské plody, a je také důležitým článkem festivalu CZECH MUSSEL WEEK.
Článek

"Do dneška nás baví probírat projekty u drinku," říkají Petr Vopálenský a Štěpán Katina ze Simply Bar Cateringu

Petr Vopálenský a Štěpán Katina jsou spolumajitelé Bistro Bobovka, Edward cafe a Simply Bar Cateringu. Pánové toho mají hodně za sebou a ještě víc před sebou, proto jsme pozvali do pořadu #GASTROTALK.Co znamená barový catering bez hranic? Jaké to je šňupat kakao při degustaci.Co je největší brzdou v podnikání? Proč plánují vyjet na Kubu? A jaký drink si připravili pro naši moderátorku? To vše v…
Článek

‚‚Dneska nejsou nejdůležitější hvězdy na hotelu, ale hvězdy v hodnocení na internetu," říká Lukáš Pytloun

Dynamický podnikatel a zakladatel hotelového impéria, který svou kariéru započal v rodném Liberci a dnes vlastní síť 14 hotelů, přičemž číslo není konečné. To je Lukáš Pytloun. Semínko svého podnikatelského snu odstartoval koupí vybydleného činžovního domu, který přeměnil na útočiště pro dělníky. 
Článek

Bun bo nam bo není vietnamské jídlo, říkají Lucie Pštrosová a Nguyen Tung

Ona je Češka, která si zamilovala Vietnam, on je Vietnamec, který se narodil a celý život žije v České republice. Lucie Pštrosová a Nguyen Tung o sobě říkají, že jsou banán a vejce a společně provozují mnoho aktivit. Mimo jiné SAPA trip, dováží koření, čaje, vedou česko vietnamský vzdělávací institut, spojují vietnamskou komunitu. Boří také stereotypy, které se o Vietnamcích v Čechách stále ještě…
Článek

“Rád si povídám s lidmi a dokážu se z nich nabíjet,” říká šéfkuchař Mirek Kalina #GASTROTALK

Veřejnost ho poznala díky porotcování v prvních dvou řadách soutěže Masterchef. Stál za fancy restaurací Kalina v Dlouhé ulici, teď ho můžete potkat HQ PIPPI grilu, kde street food povýšil na #NEBEVPUSE a zároveň mu to umožňuje vydělávat peníze a zároveň mít čas na svůj život. Hostem dalšího dílu podcastu #GASTROTALK byl šéfkuchař Mirek Kalina.
Článek

"Někdy je potřeba pustit draka z klece," říká Marek Raditsch #GASTROTALK

Marek Raditsch je zkušený šéfkuchař, bývalý porotce Masterchef, šťastný otec a milující manžel. Aktuálně pracuje jako capo di tutti Restaurace Kampa Park a rozhodně se nenudí.    
Článek

"Nejlepší je začít podnikat mladej, protože jste tak naivní, že začnete," říká Filip Sajler #GASTROTALK

Filip Sajler už dávno není jeden ze dvou Kluků v akci. To, že zmizel z televizních obrazovek ale neznamená, že zmizel z gastro scény. Co teď vlastně dělá? A jde mu to? Poslechněte si další díl pořadu #GASTROTALK.
Článek