Co se děje
Článek

Už jste letos grilovali

Se stoupajícími teplotami roste i chuť na maso z grilu. Ať už máte zahradu, terasu nebo balkon, stačí trochu prostoru a chuť si užít dobré jídlo pod širým nebem.

Jak na dokonalý steak

Nejlepší steak je ze správně vyzrálého masa – poznáte ho podle výrazné vůně a měkkosti na dotek. Sáhněte po vysokém roštěnci nebo svíčkové, opečte rychle na rozpáleném grilu a pohlídejte si stupeň propečení – od krvavého rare (50–54 °C) po kompletně propečený well done (65–71 °C). Před grilováním nechte maso odpočinout při pokojové teplotě a lehce ho osolte a opepřete. Marinády s olejem, citronem nebo vínem pak dodají masu ještě větší šťavnatost.

Vepřové, kuřecí i jehněčí

Šťavnatá vepřová krkovička, dietní kuřecí nebo jemné telecí a jehněčí maso – grilování si rozumí téměř se vším. Vepřové je ideální na pivo, kuřecí s kůží zůstane krásně šťavnaté a jehněčí si nejvíc vychutnáte po naložení do bylinkové marinády. Děti nadchnou karbanátky a masové koule, klidně zakončené sladkým špízem z marshmallow a jahod.

gril obrazek

Ryby na gril patří taky

Grilování ryb si u nás teprve hledá své místo, přitom tučné ryby jako makrela, losos nebo tuňák jsou ideální. Grilujte je i s kůží, ať zůstanou šťavnaté. Sladkovodní pstruh nebo candát vás překvapí jemnou chutí. A pokud nejste fanoušci rybí vůně, zkuste tuňáka – jeho maso je pevné a chutí připomíná spíš hovězí.

 

KAM ZA DOBROTAMI Z GRILU

Italské grilování ve Farině

V zahradním prostoru restaurace Farina se od 25. května 2025 každou neděli ponese vůně grilu, a to ve znamení italské pohody a chutí. Nabídka potěší milovníky masa i ryb – na grilu se budou připravovat kvalitní steaky, čerstvé ryby i marinované kuřecí maso. Letní atmosféra, přátelské posezení a vůně pečlivě ugrilovaných specialit vytvoří ideální podmínky pro pohodové nedělní odpoledne. První grilování odstartuje už 25. května.

Nedělní grilování na Portu

Každou neděli od 11:00 se na lodi Port Lounge Bar Prague rozvoní vůně grilu pod vedením zkušeného týmu Ultimate Private Chef by Chef Fenix. Nabídka zahrnuje stařený vepřový Tomahawk s grilovanou barevnou mrkví a bramborou se slaným tvarohem, hovězí double blue cheese slider burger s karamelizovanými hruškami nebo grilovaného skotského lososa v teriyaki se salátem z marinované dýně. Grilování se koná pouze za příznivého počasí, v případě nepříznivých podmínek bude stanoven náhradní termín.

Kdy a kde?

každou neděli od 11:00, Port Lounge Bar Prague

gril port
gril port2

A kam dál?

Znáte Bistro Bobovka? Kromě projížďky na bobové dráze nabízí i skvělé občerstvení, které o víkendu doplňují dobrotami z grilu. A šéfkuchař Franta Kanapka ve spolupráci s řeznictvím Čejka, pekařstvím Mareš a Vincentem Vaňkem umí třeba dokonalé burgery. 

00:00
00:00


Moderní rodinná restaurace na tradičním místě v srdci Jižního města s překrásným výhledem z velké letní terasy na Milíčovský les Opatovské terasy se grilování rozhodne nebojí. Pravidelně pořádají tematické víkendy či akce, kde grilují mořské plody, žebra či křídla. Grilované dobroty ale nabízí i v rámci běžného menu. Je libo grilovanou krkovičku nebo grilovanou zeleninu? Není problém, vyrazte na Opatov.

Pokud chcete posunout svou grilovačku na novou úroveň, vyzkoušejte gril boxy od Bejk Buu KantýnaBar a řeznictví. Tyto boxy, které se u Bejka nabízí, jakmile se rozjede grilovací sezóna, vám ušetří čas a starosti s přípravou, protože obsahují vše potřebné k perfektní grilovačce – od kvalitního masa a ryb, přes vegetariánské lahůdky, až po bylinková másla a omáčky. Navíc jsou sestaveny odborníkem Ondřejem, takže si můžete být jisti, že vaše grilovačka bude chutná a bez stresu. Stačí objednat, rozbalit a užít si skvělý čas s přáteli.

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také