Co se děje
Článek

#GASTROTALK: Ondřej Slanina bez obalu: MasterChef je velký podvod a jen kuchař dokáže ženu udělat šťastnou!

V nejnovějším díle GASTROTALKu jsme zavítaly přímo do Tančícího domu, kde působí výkonný šéfkuchař Ondřej Slanina, kterého diváci znají jako "kluka v akci". Rozhovor, který probíhal ve "studiu s fantastickým výhledem" na Pražský hrad, se rychle proměnil v nekompromisní kritiku televizních show a aktuálního stavu české gastronomie. Slanina, který je také šéfkuchařem restaurace Chateau St. Havel, pomohl Ginger & Fred Restaurantu v Tančícím domě se během covidu přeorientovat na českou klientelu a změnit jídelní lístek, aby snížil "drahý surovinový náklady".

Ondřej Slanina se velmi ostře vyjádřil ke kuchařským reality show, jednu z nich označil dokonce za „velký podvod“ a je přesvědčen, že tyto pořady „absolutně degradují celý to řemyslo“. Zároveň kritizuje stav celého českého gastra, kde se vytrácí hrdost. „Ty lidi nemají vůbec dneska hrdost o tom kde dělaj,“ vysvětluje, a dodává, že je zajímá jen výdělek, nikoliv fakt, že mohou pracovat na „hezkým místě“. Sám se provozní slepotě vyhýbá delegováním a výběrem lidí, kteří jsou ve svých funkcích „lepší než bych byl já“.

Šéfkuchařem se Slanina chtěl stát od počátku, dokonce se v prváku na hotelové škole vsadil se spolužákem, že bude šéfkuchařem ve 20 letech, a založil si e-mail „šéfkuchchař@seznam.cz“. 

Jak si Slanina udržuje personál, když tvrdí, že navýšení platu pomůže "přesně na dva měsíce a pak už je to zase pryč"? Co si myslí o svém mediálním výroku, že restaurací je v Česku zbytečně moc? Kde si podle Slaniny dáte ten nejlepší burger v Česku? A co přesně znamená Slaninovo rčení: „Jenom kuchař dokáže ženu udělat šťastnou“? Zjistěte odpovědi v našem #GASTROTALKu!

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také