Zapomeňte na běžnou zeleninu! Tentokrát se v #GASTROTALKu vydáme za Prahu na Farmu Kněževes za Maxem Františkem Pekem, spolumajitelem unikátní farmy specializované na Microgreens. Objevíme společně zelenou revoluci, která se vám vejde do dlaně.
Původně plánovaná aquaponická farma se po třech letech renovací změnila v oázu mikrobylin spíše náhodou, jak Max prozradí. Tyto malé rostlinky nejsou jen vizuálně atraktivní pro gurmány, ale jsou nabité vitamíny, minerály a antioxidanty. Jejich koncentrace živin je mnohonásobně vyšší než v dospělé zelenině, což z nich dělá koncentrovaný zdroj zdraví.
Jak se pěstují microgreens bez chemie a s využitím přirozeného světla ze skleníku, i když to vyžaduje „formu alchymie“? Proč Max říká, že „kdo jednou zkusí, už nemůže jinak“? A jaké unikátní mixy nabízí Farma Kněževes, která primárně dodává 95 % produkce do restaurací a cateringů?
Ponořte se s námi do světa moderního zemědělství a zjistěte, jak malé rostlinky z Kněževese mění pohled na zdravé stravování!