V Karlíně se o jídle mluví často, ale poslední dobou u nás hodně frčí jméno “Čejka”. Naše Radka tam byla první a vrátila se s hláškou „nejlepší škvarky a zelňačka široko daleko“. A tak bylo jasné, že tam musíme vyrazit všechny. A ověřit, jestli si ty chvály Bistro Čejka opravdu zaslouží.
Tak jsme vyrazily. My, parta holek z Karlína, co se gastru věnuje jak pracovně, tak prostě jen proto, že nás baví jíst a objevovat. Naším cílem se stalo Bistro Čejka – karlínské řeznictví s bistrem, které má pověst místa, kde se poctivě vaří a nikdo si na nic nehraje. To, že ho máme doslova za rohem a že Radka na jejich škvarky nedá dopustit, bereme jako znamení, že jsme měly vyrazit už dávno.
Zabraly jsme půlku zahrádky ve vnitrobloku. Krásný zářijový den, klid, teplo, kolem jen tlumený ruch Karlína. Uvnitř je bistro malé, venku ale ideální prostor pro takovou partu, jako jsme my – šest Rejdilek s jasným plánem: ochutnat všechno, co kuchyně zvládne vydat. A samozřejmě pivo!
Na stole se to rozjelo hned. Zelňačku jsme si daly všechny – sytou, poctivou, lehce pikantní a přesně takovou, jakou si chcete dát, když máte hlad a chuť na něco poctivě českého. K tomu miska škvarků – křupavé, voňavé, slané tak akorát. Přiznávám, že jsem je jedla i k té polévce.

Pak kuře na paprice s houskovým knedlíkem, burgery, pastrami nebo sekaná v housce se skvělou hořčicí. A samozřejmě hranolky – domácí, na hovězím loji, s trojicí dipů, které vyvolaly vášnivou diskuzi o tom, který je nejlepší. (Spoiler alert – neshodly jsme se!)
Já osobně? Nadšená ze všeho. Je znát, že tady nehoní „moderní bistro styl“, ale prostě dělají to, co umí – pořádně a srdcem.

Obsluha byla skvělá – milá, pozorná, bez strojenosti. A jako třešnička na konci přišel pozdravit i pan šéf. Když nám pak dorazil panáček na závěr, rozdělily jsme se přirozeně – na řidičky a na ty, co si umí užít všechno. Na zdraví, děvčata!
Čejka je přesně ten podnik, který drží Karlín poctivý. Místo, kam si zajdete na jídlo – a ještě domů neodejdete s prázdnou.
Takže resumé? To, co jsme psaly v tomto článku, že Bistro Čejka v Karlíně = nový majitel, svěží energie a pořádně dobré jídlo, tak to všechno platí. Jen bychom k tomu dodaly: a s partou je to ještě lepší. Prostě poctivá kuchyně, klidný vnitroblok, skvělé jídlo a škvarky, kvůli kterým se sem budete chtít vracet.
