Co se děje
Článek

Jaké březnové gastro dny si nenechat ujít

Další díl chutného a šťavnatého seriálu je zde. Tentokrát se podíváme na první jarní měsíc neboli březen. Opět jsme pro vás vybraly některé svátky dobrého jídla a pití, které stojí za to si poznačit v kalendáři a připravit se na jejich oslavu. Protože nic se naslaví tak dobře jako svátky zasvěcené skvělé gastronomii.

10. března – Den obědových krabiček

Den obědových krabiček patří každý rok k datu 10. března a v anglicky mluvících zemích je znám pod názvem "National Pack Your Lunch Day". Tento den je zaměřený na podporu zdravého stravování. A my tomuhle dni fandíme. Už delší dobu se u nás v redakci stravujeme prostřednictvím zdravých obědů od Fit & Tasty. A má to samé výhody: víme, co jíme, jíme ideální množství v ideální kalorické hodnotě, každý den nám krabičky přijedou až na stůl, vybíráme si z 9! možností včetně vegetariánských a navíc nám to strašně chutná.

20. března – Den raviol

Den raviol je svátek, který se slaví 20. března a připomíná nám oblíbenou italskou plněnou pastu. Ravioli jsou malé těstoviny v podobě kapsy, do které se dává náplň. Může to být třeba sýr, hovězí nebo kuřecí maso nebo i nějaká zelenina. Oslava Dne Raviol je super příležitost, jak si zajít s kamarády do italské restaurace a ochutnat různé druhy ravioli. Vyzkoušejte třeba ravioli se špenátem, ricotou, pastiňákovým pyré, vlašskými ořechy a medem z restaurace Festina Lente & Dish shop. Kdo je spíše polévkový, nenechte si ujít telecí vývar s chilli a rajčaty s raviolou s telecím masem z Al Mulina

27. března – Mezinárodní den whisk(e)y

Mezinárodní den whisk(e)y se slaví každoročně 27. března na počest narození zesnulého spisovatele a recenzenta Michaela Jacksona. Mezinárodní den whisk(e)y byl poprvé slaven v roce 2008, oficiální oslavy započaly až o rok později, v roce 2009 na Whisky Festivalu v severním Nizozemsku. Od té doby se stal velmi populárním mezi milovníky whisky po celém světě. Cílem tohoto dne je oslavit tento ikonický nápoj a šířit povědomí o historii, výrobě a kultuře spojené s whisky. V průběhu tohoto svátku se konají různé degustační akce, ochutnávky různých druhů whisky, semináře o historii a výrobě whisky, ale i společenské akce, jako jsou koncerty, festivaly a soutěže. Je to den, kdy lidé mohou sdílet svou vášeň a zájem o whisky s ostatními milovníky whisky po celém světě a prozkoumat její různé druhy a chutě. V Praze doporučujeme navštívit Whiskerii v krásném prostředí Jindřišské věže, Max's Steakhouse zase pořádá každou středu whisky degustaci. A pokud máte chuť na nějaké whiskey drinky, zkuste Liquid office. Bar, který servíruje jak klasické, tak signaturní koktejly, připravené za pomoci těch nejmodernějších mixologických technik.

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také